Câte ore TREBUIE să dormi în funcție de VÂRSTĂ

Ai auzit o mulțime de informații despre ceasul tău biologic și despre modul în care respectarea ciclurilor de somn poate avea beneficii mari pentru sănătate. De obicei, oamenii cred că 7-8 ore sunt suficiente, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Somnul este o parte integrantă a vieții tale. Nu este nimic mai bun decât să te culci după o zi lungă de muncă. Somnul sănătos este foarte important pentru odihnă și recuperare. Dar de câte ore ai nevoie pentru un somn bun?

Iată de cât de mult somn ai de fapt nevoie, pe baza vârstei pe care o ai:

Lipsa de somn

Mulți dintre noi așteptăm weekend-ul pentru a ne odihni bine. Dar este mai bine să nu neglijezi somnul de dragul vizualizării celui mai recent videoclip viral pe Internet. Mai întâi, a fi lipsit de somn afectează negativ calitatea viitoarelor faze de somn. În al doilea rând, această lipsă de somn are un efect dăunător asupra sănătății.

Lipsa unei odihne suficiente îți slăbește imunitatea și poate duce la consecințe grave.

FOLLOW ME

Faptul că nu dormi suficient crește riscul de apariție a următoarelor probleme și boli:

Epuizare

Depresie

Modificări ale funcției hormonale

Boli cardiovasculare

Diabet

Probleme de vedere

În plus față de toate acestea, somnul rău îți afectează negativ corpul și aspectul. Ca rezultat, lururi ca creșterea în greutate, cercurile sub ochi și un ten urât devin realitate. Această lipsă de somn duce, de asemenea, la o lipsă de concentrare, o scădere a eficienței zilnice și îmbătrânire prematură.

Vârsta și somnul

Vârsta afectează nu numai starea și funcția ta corporală. Oamenii de știință au stabilit legătura dintre vârstă și numărul necesar de ore pentru un somn bun.

0-3 luni: 14-17 ore

4-11 luni: 12-15 ore

1-2 ani: 11-14 ore

3-5 ani: 10-13 ore

6-13 ani: 9-11 ore

14-17 ani: 8-10 ore

18-25 ani: 7-9 ore

26-64 ani: 7-9 ore

65+ ani: 7-8 ore

Cu cât este mai mare o persoană, cu atât mai puține ore de somn are nevoie.

Copiii care au până în 3 luni necesită cele mai multe ore de somn pentru a se odihni corespunzător. Copiii sub 18 ani trebuie să doarmă mai mult de 8 ore pe noapte. După aceea, cantitatea necesară de somn este redusă semnificativ și se schimbă numai după ce persoana atinge 65 de ani. Dar nu uita că fiecare persoană are propriile nevoi individuale care pot schimba aceste numere.

Îmbunătățirea somnului

Este important să acorzi o atenție deosebită calității și duratei somnului . Somnul prost poate duce la deteriorarea sănătății. Poți utiliza următoarele sugestii pentru a te ajuta să obții suficient somn și să te simți mai bine în fiecare zi:

Separă ziua de noapte. Este important să îți amintești că oamenii ar trebui să rămână treji în timpul zilei și să doarmă noaptea. Dacă întrerupi această schemă, atunci este posibil să ai probleme cu somnul.

Culcă-te și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi.

Nu consuma băuturi tonice înainte de culcare.

Nu mânca noaptea.

Crează o atmosferă plăcută și confortabilă în dormitor.

Alegeți un pat confortabil și așternut de calitate.

O scurtă plimbare la aer proaspăt te va ajuta să adormi mai repede.

Încearcă să nu folosești gadgeturi înainte de a merge la culcare și să oprești aparatele electrice noaptea.
Acordă atenție activităților fizice și tehnicilor de relaxare.

Asigurarea unui somn suficient nu este atât de complicată. Îți poți îmbunătăți somnul prin aceste acțiuni simple. Și în schimb, vei fi vesel și sănătos.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.