Ce mănâncă Nicholas în 24 de ore – programul de masă

La capitolul mâncare nu am întâmpinat niciodată dificultăți atunci când a fost vorba de Nicholas. E super pofticios, îi plac fructele și legumele și, pentru că am avut un program de mese încă din primele zile de viață, ne-a fost foarte ușor să ne organizăm.

Acum are 1 an și 8 luni, așa că ce veți vedea în video e adaptat la perioada în care ne aflăm. Veți vedea acolo și după ce reguli mă ghidez, dar și ce cantitate de lapte mănâncă în prezent și cum arată mesele lui din 24 de ore.

 

 

Așa cum vă spuneam în video, echilibrul florei intestinale sau microbiotei joacă un rol esențial în menținerea sănătății copilului. In organismul nostru traiesc miliarde de bacterii, atat benefice, cat si daunatoare, iar cele mai multe se afla in intestine, alcatuind flora intestinala.

Flora intestinala are o multime de roluri – nu sustine doar digestia, ci sanatatea intregului nostru organism: ne protejeaza de infectii, ne ajuta sa asimilam mai bine o serie de vitamine si aminoacizi esentiali, ne sustine imunitatea etc.

Primii doi ani sunt foarte importanti pentru dezvoltarea florei bebelusilor.

Pentru a menține echilibrul florei intestinale se recomanda consumul de probiotice și ideal asociere de probiotice cu prebiotice.

Ce sunt probioticele? 

Știți povestea cu bacteriile rele și bacteriile bune? Probioticele sunt cele benefice, microorganisme vii care, atunci când sunt consumate, conferă un beneficiu de sănătate gazdei.

Ce sunt prebioticele?

Prebioticele hrănesc probioticele. Mai exact sunt fibre solubile care ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune și la avansarea lor prin tractul digestiv până la nivelul colonului. Pe scurt, ele sunt „hrană” probioticelor și le ajută să fie mai eficiente, sa ajungă acolo unde trebuie, repopuleaza și echilibreaza flora intestinală.

De unde luam probioticele și prebioticele? 

Din măsline, varză murată, iaurt, kefir, cerealele integrale, bananele verzi sau cartofi SAU din suplimente alimentare, ca sa ne asigurăm ca avem totuși ca avem o cantitate suficientă. 

Avantajul suplimentelor cu probiotice este ca sunt standardizate, au studii în spate și pot fi administrate țintit în funcție de afecțiune. Eu îi dau preventiv lui Nicholas un simbiotic foarte bun de la Secom, Baby’s Jarro Dophilus, pentru a-i menține echilibrul florei intestinale, dar și în timpul tratamentului cu antibiotic și datorită lui nu am avut absolut nicio problema cu burtica.  Este un produs sigur și de foarte buna calitate, ca de altfel întreaga gama Jarro Dophilus de la Secom. Eu am încredere maximă în ele. Mai multe detalii găsiți aici.

 

Eu îi dau lui Nicholas de la începutul verii zilnic, timp de 2-3 luni pentru a preveni eventuale tulburări digestive care pot apărea pentru că mănâncă mai multe fructe și  legume, dar și pentru că mai plecăm pe la mare, la munte și, din cauza temperaturilor ridicate, sistemul digestiv e mai expus. Apoi, facem pauza de o luna și reluăm la începutul toamnei, prin septembrie pentru a-i susține imunitatea.

Se administrează foarte ușor. Pentru copiii până la 4 ani, se pune un sfert de linguriță/ zi în mâncărică sau lapte, formula. În cazul bebelușilor, se pune o cantitate mică de pudră pe san înainte de fiecare alăptare. Simbioticul poate fi folosit încă din prima zi de viață și nu conține alergeni. Pentru a-și păstra proprietățile benefice, produsul trebuie păstrat la frigider.

Vă pregătesc un concurs pe pagina de Facebook și unul pe Instagram cu premii pentru întreaga familie, așa că, în curând, le veți putea încerca și voi, dacă nu ați făcut-o deja.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.