Ce nu ştiaţi despre uleiul de migdale

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai apreciate şi importante uleiuri de care avem nevoie, în fiecare zi, atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe.

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Este un ulei translucent, de culoare galben clar, fără miros, dar care are o aromă uşor dulce, de migdale.
Foarte bogat în vitamina E, conţine acizi graşi polinesaturaţi, dar şi un procent mare de acizi graşi mononesaturaţi numiţi generic MUFA. Aceste grăsimi au calitatea de a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale. Mai conţine şi acid linoleic care este un acid gras omega 3, gliceride şi oleină. Datorită compuşilor săi, uleiul de migdale este foarte preţuit, mai ales în industria cosmetică, dar se poate utiliza şi ca atare în îngrijirea personală. Face minuni asupra tuturor tipurilor de piele, a părului, şi este utilizat şi ca ulei de masaj pentru aromaterapie.

Dacă vă gândiţi să îl folosiţi la gătit, acest ulei are aromă uşoară de nuci. Este ideal mai ales în salate, dar poate fi folosit şi la prăjire, mai ales că nu schimbă gustul mâncărurilor.

Cei care obişnuiesc să consume ulei de migdale ştiu că acesta ajută la prevenirea apariţiei cancerului, la scăderea colesterolului, la întărirea imunităţii, în procesele digestive din corp şi poate fi un laxativ foarte bun. Este un remediu excelent împotriva constipaţiei, dacă timp de 7 zile se iau două linguri de ulei, de două ori pe zi.


Este foarte bun pentru toate tipuri de piele, deoarece îmbunătăţeşte elasticitatea şi calitatea pielii, uşurează iritaţiile pielii şi buzele crăpate, calmează pielea inflamată, hidratează şi dă strălucire pielii dacă este folosit în mod constant. Pielea uscată va deveni catifelată şi hidratată deoarece este un bun emolient. Are proprietatea să regenereze pielea şi să reducă cicatricile de după intervenţiile chirurgicale. De asemenea, poate proteja pielea de arsurile solare, iar pentru cei care au ochii obosiţi şi au cearcăne, veţi scăpa de acestea sau măcar le veţi ameliora dacă veţi tampona zona din jurul ochilor cu ulei de migdale.

Şi la fel de bune sunt şi produsele cosmetice pe bază de ulei de migdale: balsamurile de buze, loţiunile şi balsamurile de păr.
Utilizat în masaj, măreşte circulaţia sângelui, relaxează muşchii şi ţesuturile. Este indicat femeilor însărcinate, atât în timpul sarcinii, dar şi după naştere, deaorece previne vergeturile.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Dacă vă doriţi păr sănătos, rezistent, strălucitor şi fără mătreaţă, este recomandată masarea scalpului cu câteva picături de ulei de migdale. Iar dacă aveţi mâinile uscate şi unghiile moi sau casante, este indicat să vă masaţi mâinile şi unghiile cu acest ulei. Pe termen lung, este un remediu chiar şi contra cuticulelor, iar mâinile vor fi mult mai fine.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.