Ce nu ştiaţi despre uleiul de migdale

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai apreciate şi importante uleiuri de care avem nevoie, în fiecare zi, atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe.

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Este un ulei translucent, de culoare galben clar, fără miros, dar care are o aromă uşor dulce, de migdale.
Foarte bogat în vitamina E, conţine acizi graşi polinesaturaţi, dar şi un procent mare de acizi graşi mononesaturaţi numiţi generic MUFA. Aceste grăsimi au calitatea de a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale. Mai conţine şi acid linoleic care este un acid gras omega 3, gliceride şi oleină. Datorită compuşilor săi, uleiul de migdale este foarte preţuit, mai ales în industria cosmetică, dar se poate utiliza şi ca atare în îngrijirea personală. Face minuni asupra tuturor tipurilor de piele, a părului, şi este utilizat şi ca ulei de masaj pentru aromaterapie.

Dacă vă gândiţi să îl folosiţi la gătit, acest ulei are aromă uşoară de nuci. Este ideal mai ales în salate, dar poate fi folosit şi la prăjire, mai ales că nu schimbă gustul mâncărurilor.

Cei care obişnuiesc să consume ulei de migdale ştiu că acesta ajută la prevenirea apariţiei cancerului, la scăderea colesterolului, la întărirea imunităţii, în procesele digestive din corp şi poate fi un laxativ foarte bun. Este un remediu excelent împotriva constipaţiei, dacă timp de 7 zile se iau două linguri de ulei, de două ori pe zi.

Este foarte bun pentru toate tipuri de piele, deoarece îmbunătăţeşte elasticitatea şi calitatea pielii, uşurează iritaţiile pielii şi buzele crăpate, calmează pielea inflamată, hidratează şi dă strălucire pielii dacă este folosit în mod constant. Pielea uscată va deveni catifelată şi hidratată deoarece este un bun emolient. Are proprietatea să regenereze pielea şi să reducă cicatricile de după intervenţiile chirurgicale. De asemenea, poate proteja pielea de arsurile solare, iar pentru cei care au ochii obosiţi şi au cearcăne, veţi scăpa de acestea sau măcar le veţi ameliora dacă veţi tampona zona din jurul ochilor cu ulei de migdale.

Şi la fel de bune sunt şi produsele cosmetice pe bază de ulei de migdale: balsamurile de buze, loţiunile şi balsamurile de păr.
Utilizat în masaj, măreşte circulaţia sângelui, relaxează muşchii şi ţesuturile. Este indicat femeilor însărcinate, atât în timpul sarcinii, dar şi după naştere, deaorece previne vergeturile.

FOLLOW ME

Ce nu ştiaṭi despre uleiul de migdale

Dacă vă doriţi păr sănătos, rezistent, strălucitor şi fără mătreaţă, este recomandată masarea scalpului cu câteva picături de ulei de migdale. Iar dacă aveţi mâinile uscate şi unghiile moi sau casante, este indicat să vă masaţi mâinile şi unghiile cu acest ulei. Pe termen lung, este un remediu chiar şi contra cuticulelor, iar mâinile vor fi mult mai fine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.