Ce se întâmplă dacă porți părul prins în coadă prea mult timp

Este o coafură ușor de obținut și de purtat, însă nu e indicat să ții parul prins prea mult timp. Chiar dacă îți este mai simplu să prinzi părul cu un elastic decât să îl coafezi, iată la ce riscuri te expui.

Dacă v-ați împletit vreodată părul într-o împletitură strânsă, l-ați strâns într-o coadă de cal sau într-un coc strâns, este posibil să vă fi simțit inconfortabil. Această senzație are și o denumire în lumea medicală: alodinie sau un stimul normal care este interpretat ca dureros.

„Dacă cineva îți atinge ușor brațul, nu te-ai aștepta să te doară, dar cu alodinie pielea devine excesiv de sensibilă și chiar o atingere ușoară poate provoca durere”, explică spune Wade Cooper, DO , directorul programului Michigan Medicine’s Headache and Neuropathic Pain Program.

Alodinia este asociată cu fibromialgia .

Dacă porți părul prins în coadă sensibilizezi scalpul

„Arborele în sine și părul din afara capului nu sunt sensibile la durere, dar scalpul în care sunt încorporate are o mulțime de nervi sensibili la durere în jurul său”, spune Cooper, de asemenea profesor asistent de neurologie. „Dacă o coadă de cal trage înapoi pe foliculii de păr, aceasta poate irita un scalp sensibil”, explică specialistul.

Părul nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr există nervi care pot fi declanșați de tragerea strânsă și pot simți durerea.

Poate ai avut și tu acea senzație de durere chiar la baza firului de păr. Nervii declanșați prin tragerea prea strânsă îți vor face pielea capului dureroasă. De fapt, provine din piele și zona perifoliculară a scalpului, ceea ce înseamnă regiunea din jurul fiecărui păr, por sau folicul. Deci, terminațiile nervoase atașate fiecărui păr sunt de fapt afectate. Probabil că veți observa durerea imediat după ce vă slăbiți părul.

O problemă poate fi chiar și pentru cât și pentru gât și spate. Dacă ai părul foarte des și gros, acesta este automat și greu. Stresezi astfel scalpul, dar și coloana, mai ales dacă faci sport și strângi părul foarte tare.

FOLLOW ME

Coada prinsă în vârful capului slăbește elasticitatea pielii. Te întrebi care e legătură? Ei bine, dacă ții părul atât de strâns în fiecare zi, pielea ta este întinsă pe o perioadă mai lungă de timp și în timp va arăta îmbătrânită.

Părul se poate rupe și apare risc de alopecie. Aceasta este o afecțiune reprezentantă prin căderea părului de-a lungul liniei părului. Tensiunea poate provoca ruperea firelor. Verifică-ți pielea capului dacă nu există umflături mici. Este posibil să simțiți, de asemenea, sensibilitate.

Așadar, nu purta coada de cal prea mult timp pentru a nu provoca aceste neplăceri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.