Ce semnificație au ETICHETELE de pe fructe

Foarte multe persoane au impresia că au un stil de viață sănătos doar pentru că au un regim bogat în fructe. Ce ne dă totuși certitudinea că dacă mâncăm fructe suntem sănătoși? Dacă faci rezervele de fructe de la fermieri sau locuri în care ai mare încredere, totul este în regulă. Însă ce ne facem cu fructele din supermarket? Cum știm să lealegem pe cele mai bune?

Se poate să fi observat deja că pe toate fructele există etichete mici. Te-ai întrebat vreodată care este rolul lor? În afară de nişte sigle strălucitoare, mai există şi un cod digital PLU. Se pare că producătorii de fructe nu încearcă numai să-și facă reclamă, dar oferă prin intermediul lor și informații importante pentru consumatori.

Iată secretele acestor numere:

Un cod din 4 cifre care începe cu 3 sau 4

Dacă sunt doar 4 cifre pe etichetă, înseamnă că fructul sau legume a fost produs cu ajutorul tehnicilor agricole moderne – inclusive cantități abundente de îngrășăminte și pesticide.

Un cod de 5 cifre care începe cu 8

FOLLOW ME

Când vezi o astfel de etichetă, înseamnă că fructul a fost modificat genetic în timpul procesului de creștere. Cercetările arată că pepenii, bananele și papaya sunt modificate cel mai des.

Un cod de 5 cifre care începe cu numărul 9

Fructul a fost crescut folosind metode agricole vechi, fără chimicale. E un produs organic.

Fructele fără cod PLU

Cei mai mulți oameni încearcă să găsească fructe fără etichete, dar asta ar putea să fie destul de periculos. Fructele importate ar trebui să fie etichetate – dacă nu, eticheta a fost probabil îndepărtată cu un motiv (și nu unul care să fie în avantajul consumatorului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.