Cea mai mare greșeală pe care am făcut-o când am devenit prima dată mamă a fost că nu am acceptat ajutorul celor din jurul meu. Aveam 24 de ani și impresia despre mine că sunt cea mai tare, că sunt puternică și că o să mă descurc.
Nu aveam un program de somn, nu implentasem o rutină care să îl ajute pe bebeluș să se dezvolte armonios, totul era un HAOS. Am căzut pradă oboselii și eu și el.
Un bebeluș care nu doarme suficient, pe lângă faptul că nu se dezvoltă așa cum ar trebui, e un bebeluș care va fi obosit, morocănos, apatic. Stările de oboseală și neliniște se transmit de la mamă la bebeluș și invers, iar în final ajungeți să fiți amândoi epuizați.
Când am conceput programul „de la SOS mama la ZEN mama”, am inclus în el toate informațiile pe care mi-ar fi plăcut să mi le ofere cineva când am devenit mamă pentru prima oară.
Mi-am dat seama că foarte multe mămici trec prin ce am trecut eu prima oară: nopți fără somn, plâns, depresie, oboseală. Abia când am avut-o pe Alesia și am văzut ce înseamnă o rutină corectă am înțeles cât de mult am greșit prima oară.
A fi o mama bună nu înseamnă că trebuie să fii deprivată de somn sau că trebuie să te abandonezi complet, să renunţi la toate activităţile care îţi produc plăcere. Asta este de fapt reţeta pentru dezastru. A fi o mama bună înseamnă a fi o mamă echilibrată, o mamă fericită şi asta se obţine numai prin propria ta investiţie în tine
Scopul blogului meu a fost să dau mai departe aceste informații și să ajut și alte mămici cu sfaturile pe care le-am primit, cu metodele pe care le-am aplicat și care au dat roade pentru mine. Nicholas a crescut sub aripile acestui blog, iar categoria Jurnal de Bebe și cartea „12 luni fără griji” sunt inspirate din viața noastră, provocările pe care le-am avut și întrebările pe care le-am primit de la comunitatea mea.
Cu toții avem un bagaj emoțional, luăm decizii bazându-ne pe persoanele dragi din jurul nostru sau poate alegem varianta care ne e cea mai la îndemână, fără să cerem și o a doua opinie, fără să căutăm părerea unui specialist și fără să încercăm să fim deschise către nou.
DESCARCĂ GRATUIT EBOOK-UL 7 GREȘELI PE CARE LE FAC PĂRINȚII ÎN PRIMUL AN DE VIAȚĂ AL BEBELUȘULUI
Am creat programul de la SOS mama la ZEN mama din dorința de a ajuta toate mămicile care mă urmăresc să aibă o experiență cât mai frumoasă.
Ce vei învăța din cursurile mele pentru mămici:
- ce trebuie să faci când ajungi cu bebelușul acasă
- cum îngrijești bebelușul și cum îi faci igiena
- cum setezi obiceiurile corecte încă din primele zile
- cum organizezi o rutină de masă și somn
- cum identifici motivele de disconfort ale bebelușului
- cum îl ajuți pe bebeluș să doarmă
- cum îl ajuți pe bebeluș să nu aibă colici
- cum treci peste momentele de neliniște din
- perioada post-partum
- cum să ai o relație sănătoasă de cuplu și personală
- după ce devii mamă
- cum să te odihnești
Cu cursuri vei găsi pe mami-zen.ro:
1. De la SOS mama la ZEN mama – EBOOK Pentru Mămici cu Bebe
În cele 101 pagini de material vei găsi informații valoroase care să te ghideze pe tot parcursul setării unei rutine de masă, somn și îngrijire pentru bebeluș, răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale unei mămici (ce fac când ajung cu bebelușul din maternitate? cum știu că bebelușul e bine? ce fac dacă are febră? cum îi fac baie bebelușului? cum gestionez temerile de manevrare a bebelușului? cum trec peste depresie și sentimentele de neputință?) și drumul către o relație echilibrată cu bebelușul tău, partenerul tău și, cea mai importantă – relația cu TINE.
Ce cuprinde:
CAPITOLUL 1: SOS MAMA
CAPITOLUL 2: RUTINA DE SOMN
CAPITOLUL 3: RUTINA DE MASĂ
CAPITOLUL 4: ZEN MAMA
8 INFOGRAFICE EXPLICATIVE
4 WORKBOOK-URI
2. Curs Online ZEN MAMA Pentru Mămici cu Bebe
Ce cuprinde:
EBOOK 101 PAGINI
CAPITOLUL 1: SOS MAMA
CAPITOLUL 2: RUTINA DE SOMN
CAPITOLUL 3: RUTINA DE MASĂ
CAPITOLUL 4: ZEN MAMA
8 VIDEO-URI EXPLICATIVE ȘI TUTORIALE:
Cum poți să fii o #ZENMAMA
Cum setezi obiceiuri sănătoase pentru bebelușul tău
Cum pregătești bebelușul de somn
Cum ajutăm bebelușul să doarmă mai bine
Cum alini disconfortul creat de colici
Cum depășești stările de anxietate și depresia postnatală
Cum gestionezi schimbările din viața de cuplu
Cum te regăsești în rolul de femeie și mamă – #SELFLOVE
8 INFOGRAFICE EXPLICATIVE
4 WORKBOOK-URI
3. WEBINAR – PRIMELE ZILE ALĂTURI DE BEBELUȘ
Timp de 2 ore am parcurs toate capitolele cursului „de la SOS MAMA la ZEN mama” alături de Adriana Florica – Asistent Șef neonatologie la Regina Maria.
Ce vei putea asculta în acest material:
– am oferit exemple practice
– am răspuns tuturor întrebărilor legate de programul de somn, alăptare și igienă a bebelușului
– am povestit care sunt bazele setării unei rutine corecte de obiceiuri pentru tine și bebelușul tău
Primul an de viață al bebelușului tău nu trebuie să fie cel mai greu an din viața ta, ci cel mai frumos. Sunt aici să te ajut să te bucuri de fiecare moment, să te învăț cum poți să descifrezi plânsul copilului tău, să îți spun cum vă puteți bucura de reprize lungi și sănătoase de somn, cum să oprești butonul de panică din inima ta și cum să fii și tu o #ZENMAMA.
Ce subiecte au fost dezbătute în webinar:
Întâlnirea cu bebelușul meu – ce fac când ajung cu el acasă
SOS bebelușul meu plânge – ce trebuie să fac
SOS bebelușul meu nu doarme – cum pot să îl ajut
SOS nu sunt o mamă bună pentru bebelușul meu – cum să am mai multă încredere în mine
Cum să fiu o mamă ZEN
Ce materiale vei primi:
- acces la înregistrarea webinarului; webinarul va rămâne salvat în contul tău și îl poți accesa oricând în următoarele 90 de zile de la achiziționare
- eBook de 50 de pagini cu toate informațiile și subiectele dezbătute în webinar
- 4 workbook-uri care să te ajute să pui în aplicare tot ce ai aflat
4. PACHET FULL ACCES – toate materialele de mai sus incluse într-un pachet cu un preț redus
Ce specialiști au contribuit la realizarea materialelor:
- medic primar neonatolog Dr. Alina Ilici
- medic specialist pediatru Dr. Irina Antonescu
- medic specialist dermato-venerolog Dr. Gabriel Balcangiu
- asistent Șef Neonatologie Adriana Florică
- psihoterapeut Ana Maria Paveluc
Primul an de viață al bebelușului nu trebuie să fie cel mai greu an din viața unei mame, ci cel mai frumos. Sunt aici să te ajut să te bucuri de fiecare moment, să te învăț cum poți descifra plânsul bebelușului, să îți spun cum vă puteți bucura de reprize lungi și sănătoase de somn, cum să oprești butonul de panică din inima ta. Știu tot ce simți. Am fost acolo. Dar acum sunt aici, sunt alături de tine, sunt alături de tine în călătoria ta, ca să îți spun că poți să fii și tu o MAMĂ ZEN.
Vezi această postare pe Instagram
Mulțumim pentru articol draga mea ,foarte util .La primul copil tot așa am procedat și eu ,nu voiam să las pe nimeni să mă ajute cu nimic ,doar eu voiam să le fac pe toate ,dar într-adevăr a devenit foarte obositor și la al doilea nu a mai fost la fel ,am acceptat să se implice și alte persoane în afară de mine .