Cum mi-am regăsit feminitatea după ce am devenit mama?

Cred că pentru orice femeie, să fii MAMĂ este împlinirea supremă. Însa nu trebuie să uităm că viața noastră nu se rezumă doar la asta.
Cand am avut seria de evenimente SuperMame cu Superputeri, multe femei mi-au mărturisit că a fi o super mama înseamnă să renunți la tine în favoarea familiei tale. Nimic mai fals! A fi o super mamă înseamnă să te accepți așa cum ești, să oferi necondiționat, dar să nu intri peste limita în care să te simți validată și iubită.

Apoi au apărut și frustrările legate de viața mea personală și profesională, mi se părea că îmi „pierdusem” libertatea, silueta și că nu mai am timp de nimic.

Rezultatele studiului realizat în luna mai a acestui an de cei de la Libresse România pentru a analiza percepția și preocupările femeilor din România cu privire la zona intimă și la încrederea în sine au arătat că numai 16%  dintre femei se simt confortabil să discute despre schimbările fizice și emoționale ce vin odată cu sarcina.

Cum m-a schimbat fiecare sarcină

După fiecare sarcină, m-am numărat printre cele 16% care au vorbit despre aceste schimbări, însă, de fiecare dată diferit.

La prima sarcină, le spuneam tuturor prietenelor „fetelor, să nu faceți copii până la 30 de ani”. Aveam 24 de ani când l-am născut pe Alex și m-am trezit cu un copil în brațe și mi-am dat seama că nu știam ce să fac.

Am intrat într-o perioadă de panică. Mă simțeam inutilă, credeam că nu sunt o mamă bună, că îmi voi dezamăgi bebelușul. După ce a venit mama mea să mă ajute și am reușit să am mai multă încredere în instinctele mele materne, mă nemulțumeau strict lucrurile care mă priveau doar pe mine: transformările corpului meu, limitarea timpului.

Cum mi-am redobândit încrederea în mine și feminitatea

A urmat apoi o perioadă în care am lucrat foarte mult cu mine, am învățat să-mi redobândesc încrederea în mine și în ce pot să fac, să mă privesc din nou în oglindă și să fiu fericită cu ceea ce văd, să mă împing singură de la spate în fiecare zi. Mi-a fost ușor și pentru că am acceptat că nu trebuie și nu le pot face singură pe toate. Am avut noroc să o am pe mama mea lângă mine, să învăț de la ea și să am timp să mă ocup și de ceilalți piloni din viața mea, pentru că nu eram doar mamă. Eram în continuare o FEMEIE care încerca să-și împlinească destinul.

Am început să citesc cărți de psihologie și am făcut o școală de coaching din dorința de a învăța să lucrez cu mine. În felul ăsta am devenit mult mai încrezătoare, mult mai sigură pe mine, mai împăcată.

A treia sarcină am trăit-o cumva sub ochii tuturor, pentru că aveam deja suficient curaj și suficientă încredere în mine cât să dau mai departe din experiența mea (cu bune și cu rele). M-am deschis în fața cititorilor mei, în fața urmaritorilor de pe Youtube și am abordat teme precum depresia, slăbitul, problemele cu alăptarea.

Am văzut și simțit altfel transformările corpului meu. M-am îngrășat mai mult la primele două sarcini, dar am slăbit mai ușor. După ultima naștere, lucrurile au stat exact invers și nu îmi e ușor nici acum. Nu am fost niciodată o femeie slabă, dar am încercat mereu să-mi pun în evidență părțile frumoase ale corpului meu, să port rochii, să mă simt FEMININĂ.

Cum mi-am regăsit feminitatea după ce am devenit mama?

Să fii mamă e o împlinire, nu un sacrificiu

Da, să fii mamă este cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. Dar nu trebuie să uit că sunt și: soție, fiică, prietenă, soră, femeie de carieră. Pentru multe femei, întoarcerea la serviciu este o bucurie tocmai, pentru că independența și faptul că te simți UTILĂ și dau foarte multă ÎNCREDERE. Așa a fost și pentru mine. Iubesc ceea ce fac și mă bucur că pot să jonglez așa bine între viața personală și cea profesională.

Libresse România m-a provocat să împărtășesc cu voi experiențele și trăirile mele, iar eu sunt curioasă să le aud mai departe pe ale voastre. Sper să vă placă video-ul pe care l-am pregătit și să citiți descrierea, pentru că împărtășesc acolo 3 lucruri care m-au ajutat și funcționează foarte bine pentru mine.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

⁣ Cei de la #LibresseRomania m-au provocat să vă vorbesc despre schimbările care au apărut în viața mea odată ce am devenit mamă, dar și cum mi-am păstrat feminitatea și încrederea în mine. Recunosc că nu mi-a fost ușor, mai ales după prima sarcină, dar în timp am învățat cum să fac asta și am descoperit și câteva lucruri care mă ajută să fiu bine cu mine:⁣ ⁣ ✨ Sunt 1% egoistă. Da, am nevoie de timp pentru mine și nu mă feresc să o spun. O mama linistita crește copii linistiti. Deci, fa-o pentru ei, nu pentru tine.⁣ ⁣ ✨ Accept ajutor. Nu o sa fiu o mama mai buna daca fac eu tot. Statuia din fata casei trebuie sa mai astepte. Deocamdată, eu trebuie sa fi ajuta sa duc copiii la scoala, sa ii imbrac si sa rezolv toate treburile casnice. Nu conteaza dacă este mama, soțul sau bona. Trebuie sa accepți ajutorul și să-l ceri atunci cand simți ca ai nevoie de el.⁣ ⁣ ✨ Am grijă de mine. Am o stare mult mai bună după ce ies din pijamale, îmi dau cu peria prin păr și îmi fac un machiaj lejer. Îmi place să mă simt bine atunci când trec prin fața oglinzii⁣ ⁣ Vă invit să îmi spuneți și voi în comentarii ce funcționează pentru voi, să împărtășiți cu mine experiențele voastre și să lăsăm #PovestileDinNoi să fie auzite! 🌸

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Nu trebuie să ne lăsăm descurajate sau să ne simțim vinovate că nu suntem perfecte. Probabil că nu vom fi niciodată. Însă fiecare defect pe care noi îl vedem, fiecare rid, fiecare vergetură sau urmă de celulită ne spun povestea de viață. Același lucru îl face și fiecare zâmbet.  Să lăsăm poveștile din noi să fie auzite!

Dacă urmăriți pe Instagram hashtag-ul #PovestileDinNoi puteți găsi și poveștile altor creatori de conținut din online, iar pe Libresse.ro puteți citi mai multe, puteți găsi răspunsuri la întrebări ce țin de noi, femeile, de perioadele noastre sensibile și de îngrijirea noastră.

Ela Craciun - Cum mi-am regăsit feminitatea după ce am devenit mama?

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

  1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.