Cum a fost lansarea cărții 365 de mese fără griji?

Lansarea cărții 365 de mese fără griji – 101 rețete ușoare pentru diversificare și copii mofturoși – avizate de nutriționist a fost evenimentul pe care l-am așteptat cu sufletul la gură luni de zile. 

Deși nu a fost o lansare atât de mare precum v-am obișnuit la 9 luni fără griji și 12 luni fără griji, a fost un moment pe care l-am așteptat cu sufletul la gură mai bine de un an de zile. Am lucrat foarte mult la această carte, iar atunci când am răsfoit-o  pentru prima dată și am privit fotografiile cu preparatele apetisante, am fost copleșită de emoții. 

E drept că le-am gătit de zeci de ori, atât înainte, cât și pentru ședințele foto, însă nu îmi venea să cred că acum le pot răsfoi cu ușurință și le pot admira în paginile colorate. Proiectul meu a ieșit exact așa cum mi l-am imaginat: mai mult decât un simplu rețetar, un adevărat ghid în care mămicile să găsească îndrumare atunci când nu au la dispoziție foarte mult timp și nici inspirație să transforme legumele sănătoase în preparate culinare pe care copii să mănânce cu poftă.

De unde puteți cumpăra cartea 365 de mese fără griji

Cartea este deja disponibilă pe site-ul meu și abia aștept poze cu preparatele voastre inspirate de ea!

 

Am pus în paginile acestei cărți toate sfaturile de la specialiștii în nutriție care ne-au ajutat pe noi de-a lungul timpului și bucuria că după multe adaptări ale rețetelor, copiii au mâncat tot din farfurie. De asemenea, am completat cu obiceiuri practice și sănătoase pentru etapele cheie, specifice fiecărei vârste, care pot influența relația cu mâncarea pentru tot restul vieții: diversificarea, atmosfera la masă și cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții când vine vorba de masă. 

Abia așteptam evenimentul de lansare, ca să împărtășesc cu voi munca mea și a întregii mele echipe, dar și bucuria și emoțiile.

Rețetele delicioase au fost analizate cu atenție de micii mofturoși

Sâmbătă dimineață ne-am întâlnit cu mămicile celebrele și cu copilașii lor la Studio de Gătit, unde ne așteptau deja legumele proaspete de la Piața Lidl. Am gătit împreună rețetele rapide și delicioase din cartea mea: supă cremă de legume, paste cu ricotta, milkshake cu cacao și biscuiți cu ovăz. 

Cel mai emoționat moment al evenimentului a fost, bineînțeles, degustarea preparatelor de către copii. Juriul a fost destul de critic, a analizat atât mirosurile, texturile cât și culorile, dar, în final, n-a putut să nege gustul delicios, iar mămicile s-au declarat mulțumite, atât de faptul că eforturile lor au fost apreciate, cât și pentru faptul că cei mici și-au luat porția de vitamine și minerale.

 

365 de mese fara griji

Bineînțeles, cel mai apreciat preparat a fost desertul: un milkshake sănătos cu caju, banane și cacao.

Am aflat cum îi convingem pe copiii să mănânce legume care nu par foarte apetisante

Alături de noi, în bucătărie, a fost dr. Ruxandra Pleșea, medic diabetolog și specialist în nutriție în cadrul „Ponderas”, care ne-a oferit sfaturi despre cum să îi convingem pe copii să mănânce legume fără a-i mitui, dar și cum să controlăm cantitatea de dulciuri pe care o mănâncă fără să le impunem regulii. 

365 de mese fara griji

„Cea mai eficientă cale de a convinge un copil să mănânce sănătos este să ne vadă pe noi că mâncăm legume. Cu siguranță va fi și el curios să încerce. Pe de altă parte, nu este bine să le impunem copiilor să nu mănânce dulciuri deloc. Metoda cea mai sigură este să limităm cantitatea deserturilor pe care o avem în casă. Când mergem la petreceri sau evenimente, le dăm libertatea să guste din orice, ne-a sfătuit Ruxandra Pleșea. 

Vă sunt foarte recunoscătoare că ați urmărit evenimentul LIVE pe pagina mea de Facebook și m-ați susținut, ca întotdeauna. 

 

În realizare acestei cărți, am colaborat cu echipa puternică care m-a îndrumat și în realizarea proiectelor 9 luni fără griji și 12 luni fără griji. Ei sunt primii cărora trebuie să le mulțumesc. Toate fotografiile au fost realizate de Elena Corbu, un fotograf tânăr și extrem de talentat care a reușit să surprindă texturile și culorile minunate a celor 101 preparate. 

Cartea nu ar fi fost la fel de utilă fără sfaturile prețioase adunate în timpul pe care mi l-au dedicat specialiștii dr. Cristina Mirică, medic pediatru în cadrul rețelei de clinici Regina Maria, dr. Ruxandra Pleșea, medic diabetolog și specialist în nutriție în cadrul „Ponderas”, Irina Antonescu, medic pediatru în cadrul rețelei Regina Maria și doamna dr. psiholog Mariana Cosenco. Opiniile lor au contat întotdeauna enorm pentru mine și am vrut să le includ în această carte, pentru un start bun în viață. De asemenea, le sunt recunoscătoare copiilor mei, pentru care îmi folosesc toată creativitatea atunci când gătesc. Mulțumesc Studio de Gătit pentru că ne-au primit în bucătăria lor, ca să filmăm acest eveniment atât de important pentru a crește familii fericite.

Proiectul 365 de mese fără griji este susținut de LIDL, partenerul nostru principal care ne-a furnizat produse bio, legume și fructe proaspete, dar și recomandări pentru stoparea risipei alimentare. Apreciez și electrocasnicele Philips, care mă ajută să înjumătățesc timpul de gătit și să mă bucur mai mult de năzdrăvăniile copiilor mei. Un alt partener foarte important pentru sănătatea familiei mele este Secom, care ne furnizează suplimente alimentare cu care să ne întărim imunitatea și să ne creștem nivelul de energie.

Nu în ultimul rând, mulțumesc Lovela, care are grijă ca hăinuțele noastre să fie pufoase, parfumate și prietenoase cu pielea delicată a copiilor.

 

În final, trebuie să vă mulțumesc și vouă, cititorii mei, fără de care proiectele mele nu ar fi avut atât de mult succes. Provocările și emoțiile pe care mi le împărtășiți în fiecare etapă de dezvoltarea a copiilor mă încurajează să vă împărtășesc soluții rapide și practice, care să ne ajute să ne bucurăm mai mult de clipele petrecute alături de cei dragi.

Urmărește videoclipul lansarii cărții, iar dacă îți place și îl consideri util, îl poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

2 comentarii pe “Cum a fost lansarea cărții 365 de mese fără griji?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.