Cum cureți cuptorul cu microunde în doar câteva minute fără produse chimice

Cum cureți cuptorul cu microunde în doar câteva minute fără produse chimice

Cum cureți cuptorul cu microunde în doar câteva minute fără produse chimice. Este de-a dreptul un dezastru când mâncare încălzită la microune pocnește și umple pereții de reziduri. De cele mai multe ori uităm sau nu avem chef să-l ștergem atunci când murdăria e proaspătă, iar apoi ne chinuim cu fel și fel de produse chimice de curățare care ne afectează și pielea. Următorul truc este la îndemâna oricum și tot ce trebuie să faci e să lași aburii din apa fiartă cu lămâie să acționeze. Mai apoi intervi tu pentru o curățare eficientă. La final trebuie doar să ștergi pereții cuptorului cu microunde pentru a nu rămâne urme. Și iată cât de ușor este. Dacă și ție ți se pare că merită să încerci, mai jos găsești exact ingredientele de care ai nevoie. Nu uita că produsele naturale de curățare sunt mult mai sănătoase.

Aveți nevoie de:
– un castron mic
– 1 lămâie
– jumătate de cană cu apă
– un burete

INSTRUCȚIUNI:

1. Tăiați lămâia în jumătate, strecurați sucul într-un bol cu jumătate de cană de apă.

2. Puneți cana în cuptorul cu microunde timp de 3 minute (sau până când apa fierbe).

3. Lăsați cana să stea la cuptorul cu microunde timp de 5 minute pentru a lăsa aburul să acționeze asupra urmelor de grăsime și rezidurilor de mâncare.

4. Scoateți vasul și masa rotativă cu microunde. Ștergeți interiorul cu un burete curat sau un prosop de hârtie.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

5. Pentru a îndepărta petele dificile, scufundați buretele în apa fierbinte cu lămâie și frecați pe pată înainte de a se spăla complet.

6. Bucurați-vă de cuptorul cu microunde curat!

Spune-ne dacă ai încercat și tu acest truc și cât de bine a funcționat! Lasă în comentarii alte trucuri pentru curățarea cuptorului cu microune pe care tu le folosești. Astfel vom ajuta ca ficare gospodină să aibă un cuptor care miroase a curat și lipsit de bacterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.