Cum faci DIFERENȚA dintre o persoană SINCERĂ și un MINCINOS

Societatea a impus într-o oarecare măsură purtarea unei măști care să fie în concordanță cu normele impuse sau care să ajute unele persoane să își urmeze interesul. Dar, în ciuda încercărilor acestora de a masca anumite particularități sau de a te minți, există unele semne care te pot ajuta să demaști un mincinos și să te îndepărtezi la timp de o astfel de persoană toxică.

Pentru a putea diferenția oamenii pe care îi întâlnești și a înțelege cine este un mincinos dintre aceștia, citește acest ghid:

1. Persoanele mincinoase: Sunt drăguțe și respectă doar persoanele care au o anumită putere

Bineînțeles, persoanele mincinoase nu sunt de obicei capabile de o legătură sinceră și o conexiune semnificativă, la nivel spiritual cu un alt om, pentru că, altfel, nu ar mai fi capabile să spună minciuni. Dar, acestea sunt foarte amabile și respectuoase cu persoanele pe urma cărora au de profitat.

Persoanele sincere: Sunt prietenoase și sincere cu toată lumea. O persoană sinceră este, desigur și mult mai spirituală decât una mincinoasă și vede în minciună o cruzime prea mare pentru a și-o putea însuși. Astfel, respectă pe toată lumea pentru că nu vede de ce ar face rău și nici nu are un interes ascuns.

2. Persoanele mincinoase: Se compară în continuu cu celelalte persoane și le găsește tuturor câte un defect.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

De obicei, persoanele mincinoase au tendința de a se compara cu persoane mai bune ca ele și le găsesc mereu defecte pentru a le face să pară mai puțin bune decât sunt de fapt. O persoană mincinoasă se folosește de mai multe tertipuri pentru a arăta mereu bine în ochii celorlalți.

Persoanele sincere: Recunosc meritele altor persoane și le admiră dacă e cazul. O persoană sinceră nu vrea să își atribuie locul 1 în tot și știe că în unele domenii pot fi alți oameni mai buni, demni de admirație.

3. Persoanele mincinoase: Bârfa este principala lor activitate. De obicei oamenii care poartă o mască au tendința să bârfească frecvent, pe la toate colțurile.

Persoanele sincere: Își exprimă punctul de vedere atunci când e cazul. O persoană sinceră nu se va implica în discuții care nu o privesc și atunci când este cazul să participe la o discuție ca formă de socializare o face cu diplomație și tact.

4. Persoanele mincinoase: Sunt alături de alte persoane doar dacă au un interes ascuns. Persoanele care sunt în general mincinoase, nu îi vor ajuta pe cei care au nevoie necondiționat, ci o vor face doar dacă au un câștig.

Persoanele sincere: Ajută pe oricine necondiționat. O persoană sinceră nu se gândește la eventuale beneficii atunci când ajută pe cineva.

5. Persoanele mincinoase: Se laudă mereu. Persoanele mincinoase se laudă chiar și cu cea mai mică reușită și chiar și cu un succes inventat.

Persoanele sincere: Sunt modeste și fac ceea ce fac doar pentru ele,  nu pentru a fi într-o lumină bună în fața celorlalți.

6. Persoanele mincinoase: Vor mereu să-i impresioneze pe cei din jur. Din moment ce minte, o persoană este nesigură și de aceea are nevoie de validarea celor din jur. Astfel, face tot posibilul să pară cel mai grozav în fața celorlalți.

Persoanele sincere: Nu fac niciun efort pentru a fi plăcute de ceilalți.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.