Păr răvășit după antrenament? Cum să-l aranjezi în 3 pași

Fie că mergi la pilates cu prietenele sau preferi să alergi singură în parc, un lucru rămâne constant – părul răvășit după efortul fizic.

Șuvițele lipsite de viață, afectate de transpirație, vor fi greu de aranjat. Eu, una, am descoperit că, evitând uscarea părului cu foehnul, obțin un păr mai strălucitor și mai rezistent.

Hairstiliștii spun că poți face chiar mai mult pentru a revitaliza părul după un antrenament:

exercise-841167_1280-682x1024-5680256

1. Cel mai bine este să-ți prinzi părul, de la bun început, într-o coadă de cal sau o împletitură franțuzească. La finalul antrenamentului, după ce renunți la elasticele de păr, vei descoperi că șuvițele tale sunt ușor ondulate și au o textură frumoasă. Dacă ai părul prea scurt pentru a adopta una dintre aceste variante, poartă o bentiță care să-l țină departe de față.

2. Înainte de antrenament, ar trebui să aplici un tratament de păr leave-in care să confere atât textură cât și să hidrateze părul uscat și deteriorat. E ca și cum ai aplica un balsam în timpul antrenamentului. Dacă tot am ajuns în acest punct, nu uita de șampon și balsam post-antrenament, de preferință cu ulei de avocado și măsline.

3. Cum spuneam mai devreme, uscătorul nu este prietenul tău cel mai bun când vine vorba de efort fizic. Vara, părul se usucă rapid, în mod natural, așa că nu forța lucrurile. Dacă ești grăbită, măcar folosește un spray cu protecție termică.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.