Cum ne „spionăm copiii”

Vrei să îi lași copilului tău libertate fără să îl pierzi din mână? Testeaza cele mai eficiente softuri de control parental!

Cei care mă cunosc știu deja că nu sunt o mamă foarte strictă. Îmi place să le dau copiilor libertatea de a experimenta și de a testa lucruri care să îi slefuiescă, apoi, ca adulți responsabili. Doar că, în teorie, lucrurile par mai ușoare decât sunt. Oricât de mult mi-aș dori să am încredere în ei, mă trezesc gândindu-mă că nu știu dacă pot avea încredere în oamenii din jurul lor. Teoretic, știu că încrederea este totul. Practic, mă gândesc în fiecare zi dacă libertatea pe care le-o acord este și cea de care au nevoie. Alex navighează deja pe Internet aproape la fel de mine ca și mine, iar Alesia intră pe tableta mea de parcă s-ar fi născut cu ea în mână. Generația celor mici este una tehnologizată și informațiile pe care le primesc pot fi bune, dacă ne asigurăm că au un filtru benefic pentru ei.

Am început să caut cele mai bune soluții pentru ca tehnologia să nu mai fie un pericol entru cei mici și vreau sa împart concluziile mele cu voi. Iată, mai jos, o listă de aplicații care vă vor ajuta să puneți un filtru pe informațiile la care se expun copiii voștri.

1. Net nanny. Dădaca internetului, Net Nanny, este este una dintre cele mai folosite aplicații de control parental la nivel global. Odată cu instalarea aplicației, aceasta devine browser implicit și blochează automat orice conținut neadecvat. Poate monitoriza platformele de socializare, iar părinții vor primi zilnic rapoarte cu activitatea copilului. Pe langa multe altele, aplicația este capabilă să gestioneze un program de lucru zilnic al copilului tău. Net Nanny este disponibilă și pentru tabletă sau telefon. În acest fel vei putea să vezi, în orice moment, ce caută copilul tău pe Internet sau ce aplicații descarcă.  Aplicația costă între 9 și 39,99 dolari, în funcție de facilitățile pe care ți le dorești

2.Bitdefender Parental Control. Bitdefender, unul dintre cele mai populare programe anti-virus, a creat o aplicație de control parental care vine odata cu instalarea antivirusului. Pe langa monitorizarea activității online și offline, blocarea conținutului neadecvat, a mesageriei și a căsuței vocale, impunerea unei limite de timp, Bitdefender Parental Control poate monitoriza locația telefonului. Aplicatia necesită însă existenta unui cont de Mybitdefender, cu ajutorul căruia parintele se poate conecta la dispozitivul pe care este instalată aplicația. Versiunea pentru Android a aplicației poate fi descărcată gratuit, deși review-urile nu sunt tocmai favorabile.

3. Kaspersky Parental Control . O altă companie celebră intră și ea în competiția pentru cele mai bune aplicații de control parental. Kaspersky a dezvoltat o aplicație gratuită, accesibilă în cadrul achetului antivirus pentru consumatorii casnici, care face filtrare web și monitorizează activitatea pe Internet a celor mici. Kaspersky Safe Kids este versiunea pentru Android a aplicației și poate fi descărcată gratuit.

4. My Mobile Watch Dog. Cu ajutorul acestei aplicatii puteți monitoriza, controla și bloca apeluri telefonice, mesaje text, inclusiv conținutul care se afișează pe telefonul celui mic. În acest fel ai acces nelimitat la activitatea de descărcare a telefonului până la modificarile în lista de contacte, email-uri și blocarea activității pe rețele sociale și camera foto.

5. DinnerTime Parental Control.  Cu această aplicaţie părinţii pot opri activitatea copilului pe smartphone sau tableta. Odată ce un dispozitv a intrat în pauză, toate funcţiile acestuia sunt blocate. Pentru a folosi aplicaţia, părinţii trebuie să introducă propriul număr de telefon pentru a lega cele două dispozitive. După aceea părinţii pot stabili perioada de pauză de la jumătate de oră până la trei ore. Un cronometru invers va apărea pe display-ul telefonului, arătând cât timp mai durează până când telefonul va putea fi folosit din nou.

8. Kids place este o aplicație perfecta pentru părinții care își împrumută telefonul copiilor. Cu ajutorul aplicației, îți poți proteja contactele și informațiile din telefon eliminând riscul ca prietenii și colegii voștri să fie sunați de cei mici. Reîntoarcerea la meniul principal se face pe baza unei parole.

Aplicațiile de control parental sunt multe și utile, iar voi veți putea selecta cu ușurință care este cea mai potrivită pentru voi. Dacă aveți recomandări sau sugestii pentru ce tip de aplicații v-au fost de folos vă aștept cu propunerile voastre.

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Make-up: Georgiana Gheară

Foto: Iuliana Popescu

Locație: Lems

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.