Cum poți să îi surprinzi pe cei dragi

În fiecare zi, cuvântul „mama” e pe buzele tuturor. Copiii au nevoie de ceva, soțul te întreabă unde îi sunt șosetele, cheile, telefonul… uneori am impresia că e al patrulea copil. De dimineață până seara încerci să te asiguri că le faci viața mai ușoară fiecăruia în parte, că au tot ce le trebuie, că știu că ești acolo pentru ei și… ceva în plus. Nu spune nimeni că e ușor să fii mamă, dar un lucru e cert: e FRUMOS. Iubesc să fiu mamă. Iubesc toată agitația de zi cu zi și  iubesc să îi surprind pe cei dragi.

Știu că cele 24 de ore pe care le avem la dispoziție într-o zi nu sunt neapărat de ajuns, dar e minunat atunci când poți să strecori și o mică bucurie printre task-urile zilnice: ceva dulce în pachețel, pentru pauzele scurte, un mesaj de încurajare pentru zilele în care are nevoie să îi ții pumnii, o gustare rapidă pentru diminețile în care pleacă grăbit… Sunt cea mai fericită când toate gesturile mele de afecțiune, oricât de mici, sunt răsplătite cu zâmbete și îmbrățișări.

Mama este motorul casei, așa că, după ce te-ai asigurat că toată lumea e fericită, e momentul să te răsplătești și pe tine… #acelmomentkinder.

Idei de surprize pentru cei dragi:

Pentru fetița ta:
–  ia-o mai devreme de la școală și du-o la un spectacol;
– decorează-i ușa de la cameră cu mesaje de încurajare când nu e acasă;
– organizează o petrecere în pijamale pentru voi două și cumpăra pijamale asortate;
– fă-i micul dejun preferat la cină;
– organizează un spa treat la voi acasă și răsfaț-o cu măști relaxante și parfumate;

Pentru băiețelul tău:


– organizează o excursie într-un loc în care vrea să meargă de mult timp;
– pregătește-i un treasure hunt cu un premiu surpriză;
– mergeți împreună la un atelier de handcraft;
– organizează-i o petrecere surpriză cu colegii de la școală fără niciun motiv;
– pregătește un maraton de filme de groază și invită-i prietenii;

Pentru soțul tău:


– cumpăra bilete la un film pe care știi că l-ar alege el;
– scrie-i o declarație de dragoste și strecoar-o în buzunarul lui;
– invită-l la o plimbare cu bicicleta;
– așează o pătură pufoasă pe jos, pregătește gustările lui preferate și invită-l la un „picnic“ indoor;
– fă-i bilețele colorate cu motivele pentru care îl iubești.

Sper că v-au plăcut ideile mele și că o să le puneți și voi în aplicare. Dacă aveți alte sugestii, le aștept cu drag pe contul meu de instagram, @elacraciun, unde răspund cel mai repede la mesaje.

Hmm… mai vreau să share-uiesc cu voi ceva. Cei de la Kinder au în perioada asta o campanie dulce tare, cu un concurs foarte drăguț pentru voi, atât pe Instagram, cât și pe site-ul lor: . Încărcați o poză cu momentul vostru de fericire, #acelmomentkinder al vostru, pe contul vostru de instagram sau direct pe site-ul lor și puteți câștiga premii cu care să vă faceți amintiri frumoase de acum înainte. Vă țin pumnii!

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.