Cum s-au schimbat standardele de frumusețe din ultimii 100 de ani – fata care a demonstrat că nu trebuie să fii perfectă

Cassie Ho este  blogger și antrenor de fitness din Statele Unite. Face mult sport, încearcă să mănânce cât mai sănătos, dar nu se chinuie să aibă o siluetă perfectă. De ce? Răspunsul este simplu: Cassie este sigur că nu există nici un ideal. Și a găsit o modalitate clară de a dovedi asta.

Așa că a făcut un experiment foarte interesant. Cu ajutorul Photoshop-ului, Cassie a decis să arate care a fost idealul frumuseții feminine în momente diferite ale timpului.  A editat o imagine după criterile de frumusețe a anumitor perioade, iar rezultatul a uimit pe toată lumea.

1400-1700: Corpul „perfect” este magnific, cu curbe

1-3-600x595-3971522

În această perioadă, voluptatea era văzută ca o dovadă de frumusețe. Femeile cu forme erau foarte apreciate și încercau să se pună cât mai mult în valoare.

Anii 1920: Corpul „perfect” este silueta androgină

2-3-600x595-1132382

FOLLOW ME

În această petrioadă femeile puneau accent pe independența și nonconformismul lor. Era moda femeilor-adolescente, cu sâni nu foarte proeminenți și nu se punea deloc accent pe talie.

Anii 1950: figură „perfectă” a corpului – clepsidră

50-600x595-3043205

A revenit moda femeilor cu forme cât mai pline. Idealurile de frumusețe din acea perioadă erau Elizabeth Taylor și Marilyn Monroe.

1990: corpul „perfect” – foarte slabă

4-3-600x595-3877993

Revin în vogă siluetele exagerat de slabe și apare valul de diete și cure de slăbit.

1990-2000s: corp „perfect” – cu sani mari și picioare lungi

5-3-600x595-5402881

2018: corpul „perfect” – cu o talie subțire și fese mari

6-3-600x595-6309805

Asa arata Cassie Ho

7-3-600x595-9088839

„Acest proiect a fost interesant pentru că nu mi-a plăcut nici o fotografie de corp” perfect „. Mi-am dat seama că îmi place să fiu cel mai mult exact așa cum sunt”, a spus bloggerul.

Cassie le încurajează pe toate femeile din lume să se gândească de ce tratăm corpurile noastre în același mod în care tratăm moda: cine ne spune ce este frumos și ce nu este? „Te rog, tratează-ți corpul cu dragoste și respect și nu acordă atenție standardelor.”, spune fata.

Desigur, Cassie nu vă cere să uitați să faceți sport și să aveți grijă de voi. Dimpotrivă, ea susține că toată lumea se străduiește să perfecționeze. Dar pentru a realiza acest lucru nu vă ajută standarde de modă, operațiile estetice, dietele nesfârșite și tendințele, care se schimbă de la sezon la sezon.

0 comentarii pe “Cum s-au schimbat standardele de frumusețe din ultimii 100 de ani – fata care a demonstrat că nu trebuie să fii perfectă

  1. Flori Ciuca says:

    S-a denaturat sensul perfectionarii,mersul asta inconstient catre perfectiune dezvolta obsesii care nu mai pot fi controlate si care in majoritatea lor,cu oarece exceptii,duc la uratenii,la slutirea cu voie a fizicului si personalitatii,fara sa-ti dai seama,frumusetea naturala vs cea artificiala,uitandu-ma la cum a ajuns Loredana Groza,cautand ea sa sfideze timpul „ajustandu-se” pe ici pe colo,cam peste tot,seamana toate la fel,pe acelasi tipar,disparand acel ceva unic avut inca de la nastere,in toti anii a fost apreciata naturaletea,micile „imperfectiuni” si trecerea timpului dadeau un anume farmec si va da intotdeauna!Si-mi vine in cap,la ei,Sophia Loren,acum la o varsta venerabila dar tot transmite acea prospetime,la noi era Stela Popescu,un exemplu de feminitate si naturalete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.