Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău în funcție de vârsta acestuia

Jucăriile sunt pentru orice copilaș modalitatea sigură de a-l face fericit. 

Ador această perioadă a inocenței în care suntem cu Nicholas, pentru că el e la vârsta la care îl bucură orice jucărie i-ai da, o integrează în universul lui și dezvoltă atașament față de ea. Probabil că anul acesta va fi și primul în care va ști ce să îi ceară moșului și abia aștept să-i vedem reacția când va primi fix ce a cerut (doar dacă a fost cuminte și Moș Crăciun aprobă, desigur).

Alesia este clar în perioada în care cere ce vrea. E mai greu de mulțumit, așa că prefer să mergem împreună la cumpărături, nu să aleg eu ceva pentru ea. Negociem atunci când vrea ceva, nu luăm prima jucărie care ne iese în cale. Dacă știe că își dorește ceva din tot sufletul, mai întâi trebuie să demonstreze că merită să o primească. 

Mă consolez cu gândul că Alesia e acum mult mai independentă și mă bucur că retrăiesc alături de Nicholas perioadele prin care am trecut atât cu ea, cât și cu Alex, când aveau nevoie de îndrumarea mea și puteam să îi surprind cu jucăriile pe care le luam pentru ei. 

Cum alegem jucăriile pentru copii în funcție de vârstă:

8-18 luni: copii încep să recunoască forme și mărimi, așa că cele mai potrivite jucării sunt cuburile și alte jucării care-l învață să sorteze în funcție de forme.

18-24 luni: la vârsta aceasta copiii încep să facă scenarii în timpul jocului. Puteți cumpăra pentru ei diverse seturi de jucării care să conține elemente de bucătărie sau seturi de doctor.

2-4 ani: copiii învață să socializeze, iar acum încep să se joace mai mult unii cu alții. Căsuțele de păpuși, jucăriile de pluș, mini fermele îi ajută să-și exerseze imaginația și să-și creeze propriile jocuri.

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem jucăriile pentru copii

1. Alegeți jucării simple

Pentru copiii mici, jucăriile complicate care fac prea multe, nu-i oferă copilului ocazia să-și folosească imaginația. O alegere mult mai bună sunt cele care îl stimulează mintal, cum ar fi: seturile de construcții, căsuțele cu diverse elemente, mașinuțe, avioane (dar nu electronice, ca să le poată manevra chiar ei) sau plușurile față de care dezvoltă atașament.

2.  Limitați timpul pentru jocuri video/pe telefon

Oricât și-ar dori părinții să-și țină copii departe de calculator sau telefon, este destul de imposibil pentru era în care trăim. Important este să-i creați copilului un program pentru acest gen de activități și să îi oferiți alternative. Găsiți pe blog o listă cu activități pentru toddlers și una cu 101 activități pentru copii în vacanța de vară care să vă inspire.3. 

3. Nu îi dați toate jucăriile în același timp

Dacă are prea multe jucării, copilului îi va fi greu să se concentreze asupra lor. Nu vă grăbiți să îi dați jucării noi, lăsați-i timp să descopere fiecare jucărie și să se joace cu ea până când e pregătit să treacă la alta.

4. Axați-vă pe jucăriile care au și o componentă educativă

De la vârsta de 6 luni până spre adolescență, există foarte multe jucării care îi ajută pe copii să învețe lucruri noi în timp ce se distrează: puzzel-uri sau cartonașe cu numere, flori, animale, literele alfabetului, țări etc., seturi de pictură, coșuri cu fructe, boardgames, jocuri de agilitate. 

1-640x800-7214861

În magazinele PENNY există o colecție foarte simpatică de insecte din pluș pe care le puteți cumpăra pentru copiii voștri pe baza punctelor de fidelitate. Sunt extrem de drăgălașe și reprezintă în același timp și o modalitate perfectă pentru copii să învețe mai multe despre viața insectelor și să-i detemine să-și dorească să petreacă mai mult timp în natură. La fiecare 5 puncte bonus pe care le strângeți, veți avea 70% reducere pentru oricare dintre plușurile PENNY pe care vi le doriți. Găsiți mai multe informații despre campania PENNY și  modalitatea de strângere a punctelor pe site-ul PENNY.

Un pluș de aventură prin natură

2-640x800-6173764

Campanie Bees

Oferta este disponibilă în magazinele lor din toată țară până pe 27 iulie 2021, iar la finalul acesteia PENNY România va sponsoriza Asociația Salvați Copiii în vederea achiziționării unui dispozitiv de ventilatie CPAP Vilamed și a unui incubator, ce vor fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, pentru nou-născutii cu probleme de sănatate.

5. Distrați-vă alături de copii

Știu că timpul este din ce în ce mai restrictiv, dar încercați să vă jucați și voi alături de copii ori de câte ori aveți ocazia. Ascultați-i atunci când vă prezintă regulile jocului sau vă spun ce nume au dat fiecărui animăluț de pluș și intrați în jocul lor. Am citit de foarte multe ori în ultimul timp postări pe instagram care spuneau ceva de genul „la finalul vieții nimeni nu spune: regret că nu am muncit mai mult.” Toți tânjim după amintiri frumoase și momente alături de cei dragi. Un foarte bun prieten de-al meu psiholog mi-a spus că trebuie să le ofer copiilor mei 25% din timpul meu. În acest timp încerc să mă ocup de educația lor, stau cu ei la teme, la pregătirea pentru examen (în cazul lui Alex), dar am grijă să le fac și lor pe plac și să ne distrăm împreună.  Dacă aveți și voi o familie mare, jocurile de societate pot fi o modalitate grozavă de a vă juca cu toții. 

Aștept și de la voi recomandări de jocuri și activități, dar și idei de nume pentru noii mei prieteni de la PENNY, pentru că noi avem deja toată colecția.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău în funcție de vârsta acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.