Cum să alegi NUMELE potrivit pentru COPILUL tău

Poate că ți-ai imaginat , chiar și în copilărie, cum îți vei numi viitorul copil. În orice caz, acesta este un pas foarte important. Astăzi chiar există o profesie specială – un expert în numele copiilor. Cum pot părinții să înțeleagă că alegerea lor se va potrivi unui copil?

Există vreo recomandare specifică pentru alegerea unui nume? S-a dovedit că această problemă îngrijorează mulți oameni din întreaga lume.

Categorii de nume

1. Un nume universal, fără timp

Exemple: Alexandru, Maria, Ana, Andrei.

Pro: Toată lumea știe aceste nume, ele pot fi clasificate ca niște clasice. Cu un astfel de nume nu se pot face greșeli. Nimeni nu întreabă vreodată „Cum?” când cineva pe acest nume se prezintă.

FOLLOW ME

Contra: Numele nu este unic. Cel mai probabil, în sala de clasă, grup, birou vor fi mai multe persoane cu acest nume. Astfel, o persoană cu acest nume trebuie să se gândească înainte să răspundă pentru că nu se știe cine a fost întrebat. Un astfel de nume poate face persoana ușor de uitat sau de confundat.

2. Un nume foarte neobișnuit

Exemple: Noah, Evolette, Alkistis

Pro: Acest nume va fi cu siguranță unic și irepetabil. Adesea este perceput ca fiind frumos și armonios. Îi poți atașa o semnificație specială.

Contra: Va trebui să pronunți pe litere acest nume tuturor interlocutorilor și noilor cunoștințe. Mulți îl vor distorsiona. În documentele oficiale se poate face o greșeală, ca urmare va trebui să fie modificate și așa îți vei pierde nervii și timpul. În școală copiii pot fi tachinați. Dar, pentru că se întâlnește foarte rar, acest nume poate fi ușor uitat.

3. Un nume puțin neobișnuit

Poate fi un nume bine cunoscut, dar nepopular în momentul de față sau nu caracteristic pentru o anumită țară.

Exemple: Zinaida, Alexia, Lucas, Mark.

Pro: Frumos și neobișnuit, dar în același timp nu provoacă o mare uimire.

Contra: Acest nume poate deveni brusc extrem de popular și poate ajunge în categoria numelor controversate.

La ce să te gândești când alegi un nume?

Am vorbit despre dezavantajele și avantajele principalelor categorii de nume. Ele te vor ajuta să alegi – un nume universal sau exotic pentru a-l oferi copilului. Pe Internet poți verifica popularitatea unui anumit nume.

Iată principalele aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când iei această decizie importantă:

Ia în considerare modul în care numele va fi combinat cu numele de familie, fii atent la formarea unor seturi de consoane sau vocale.

Este acest nume potrivit pentru mediul cultural în care locuiești? Îi sunt asociate conotații negative sau este popular printre numele de animale?

Gândește-te la ce opțiuni de alint există și dacă sună bine.

Probabil ai mai auzit gluma următoare: „Când alegi un nume pentru un copil, începi să înțelegi câte persoane urăști.” Experții recomandă să nu te deranjezi prea mult. Îți aminti mereu numele copilului drag, nu situația în care o persoană cu același nume a fost nepoliticoasă față de tine.

Dacă dorești îți numești fiica în onoarea bunicii iubite, ar trebui să decizi ce este mai important – relevanța numelui sau asocierea cu persoana dragă.

Prietenii și rudele te pot influența, așa că mai bine discută cu ei după ce ai ales deja un nume.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.