Cum să previi că tenul să ţi se îngraşe în cursul amiezii?

Părăseşti în fiecare dimineaţă casa cu un ten perfect, fresh, cu machiajul perfect realizat, dar în cursul după-amiezii, când te uiţi în oglindă, vezi că tenul ţi s-a îngrăşat şi toată faţa îţi străluceşte? În timp ce mulţi presupun că este vorba despre genetică, că pur şi simplu au un ten gras, sau cu tendinţa de îngrăşare, acesta nu este singurul motiv.

De fapt, oricine poate să se confrunte cu această problemă de ordin estetic, iar grăsimea excesivă poate fi cauzată de diverşi factori. Citeşte mai departe pentru a afla cum să soluţionezi problema şi să te alegi cu un ten proaspăt şi mat.

Ten gras, uleios:
Cel mai evident motiv este chiar tipul pielii tale; asigură-te că te speli bine pe faţă şi că urmezi câteva ritualuri de hidratare şi îmbunătăţire a pielii.

Ten uscat:
Dacă ai un ten uscat, dar această problemă te afectează şi pe tine, iar în unele zile it luceşte fata mai ceva ca un beculeţ, înseamnă că tenul tău nu este hidratat în mod constant, aşa cum ar trebui, iar acesta este răspunsul lui prin care se protejează de uscare excesivă, porii tăi încercând să se hidrateze cu uleiurile proprii.

Hormoni:
Acest factor, din păcate, nu poate fi influenţat sau schimbat. Trebuie doar să te asiguri că ai o viaţă echilibrată, pornind de la viaţa ta socială, la viaţa la birou, alimentaţie, până la exerciţii fizice.

Medicaţie:
Orice nou tratament medicamentos poate să aibă un efect asupra felului în care organismul tău reacţionează, producând exces de uleiuri ale dermei.

FOLLOW ME

Stres

Supra-încărcare a tenului cu produse de make-up:
Câteodată, ne încântă atâta de mult anumite produse de machiaj, încât uitam să ne mai oprim din a le testa, le folosim pe toate, iar acest obicei face mai mult rău decât să ne ajute să arătăm bine. De asemenea, multe tratamente ale pielii pot afecta calitatea tenului.

Schimbări de mediu:
Orice schimbare survenită în viaţa noastră, cum ar fi schimbarea climatică în timpul unor călătorii, poate să facă pielea ta să se simtă în pericol de a nu se adapta şi să elibereze uleiuri care să îţi dea machiajul peste cap.

ten-1527695

Dacă până acum ţi-am povestit despre potenţialele motive pentru care femeile păţesc asta, hai să îţi spun şi câteva din trucurile care să te ajute să rezolvi problemele:

Dacă ai găsit o metodă prin care tenul tău să arate spectaculos, nu o schimbă.

Învaţă despre PH-ul pielii tale, acest factor va influenţa în cele din urmă şi produsele de make-up cumpărate, dar şi rezistenţa lor pe chip.

Curăţă-ţi tenul de două ori pe zi, este foarte important. Cu mişcări blânde, pentru a nu stresa pielea.
Foloseşte un toner bun. Cel bazat pe acid îţi poate agresa pielea, pe când acela fără sulfat este cel mai potrivit şi te va ajuta mereu.

Foloseşte creme nutritive. Nu contează tipul pielii atunci când vine vorba despre acest ritual, găseşti creme adecvate fiecărui ten în parte.

Exfoliaza-ţi fata. Celulele moarte se strâng şi îţi blochează porii. Tenul devine uleios şi machiajul se strânge sub forma unor pete. Foarte inestetic! Exfoliaza-te de 3 ori pe săptămână.

Foloseşte măşti faciale; absorb uleiurile în exces ale pielii, iar tenul ţi se va adapta oricăror schimbări de mediu.

Foloseşte un primer, ai încercat? Îţi pregăteşte pielea şi o uniformizează, iar machiajul va rezista fără probleme mai multe ore.

Alege fondul de ten potrivit.

Renunţă la pudrare în exces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.