Cum să strângi bani pentru a-ți cumpăra o mașină nouă dintr-un salariu mic

Cum să strângi bani pentru a-ți cumpăra o mașină nouă dintr-un salariu mic

Cum să strângi bani pentru a-ți cumpăra o mașină nouă dintr-un salariu mic. De multe ori găsim scuze precum câștig prea puțin sau facturile sunt prea scumpe pentru a pune bani de-o parte. Însă, lucrurile sunt așa cum vrem noi să le vedem. Spun asta pentru că dacă tu îți dorești o mașină nouă poate nu vei reuși să strângi o sumă colosală în câteva luni, însă dacă ești chibzuit poți strânge o sumă frumușică care să te motiveze să-ți continui planul. Așadar, urmăriți pașii de mai jos pentru a strânge banii de care aveți nevoie.

1. Setează dateline

Trebuie să știi cât vrei să strângi și în cât timp. Spre ex 10.000 Euro în 12 luni. La un salariu de 2500 de lei acesta ar părea doar un vis și este. Însă, poți fi realist și poți să setezi suma de 5.000 de euro, sau să nu pui nicio sumă. Important este să știi data la care vrei să închei acest experiment.

2. Evaluează-ți facturile

Dacă plătești o chirie destul de mare comparativ cu salariul tău sau factura la lumină este ehorbitantă ar trebuie să faci unele schimbrări. Foloște becuri cu un consum mai mic de energie, caută o chirie mai ieftină care îți pune la dispoziție ceea ce ai nevoie, nu lăsa căldura pornită non-stop și alte lucruri de genul acesta.

Pentru asta poți nota pe o foaie toate cheltuielile tale grupându-le în patru categorii:
-> obligatoriu: locuințe, servicii de telefonie mobilă, internet
-> viață de rutină: produse, detergenți, alimente pentru animale, produse de îngrijire de sine
-> divertisment: întâlnirea prietenilor, muzee, cafenele, livrare de mâncare
-> forta majora: tratament, medicament, reparatie

FOLLOW ME

Timp de o lună notează-ți toate cheltuielile și vezi unde se duc cei mai mulți bani.

3. Renunță la a mânca în oraș

Mâncarea de la restaurant este adesea principalul factor care îți dă bugetul peste cap. Gătește-ți acasă și încearcă să cumperi fructe și legume din piață în loc să le iei la supra preț din market. Carnea o poți lua de la măcelărie și te poți limita la alimentele pe care vrei să le consumi în maxim o săptămână de când le-ai achiziționat. Nu trebuie să-ți faci provizii și să te trezești că arunci mai bine de 20% din alimentele cumpărate pentru că au expirat.

4. Renunță la cumpărături care nu sunt necesare

Renunță la o rochie nouă, la un parfum nou sau o pereche de căști dacă tu ai deja aceste lucruri. Fă o diferență între lucrurile necesare pe care trebuie să le cumperi și mofturile tale.

5. Verifică-ți contul mult mai des

La sfârșitul zilei, poți verifica cu câți bani ai rămas. Dacă cifra nu este rotundă și se termină în 1,2,3,4,5,6,7,8,9 poți trimite această sumă în contul tău de ecomonii. Astfel, mai adaugi o sumă cât de mică, dar importantă. Căci ban la ban trage și doar așa se înmulțește.

6. Nu luați în considerare alternative mai ieftine pentru produse de care NU AVEȚI NEVOIE URGENTĂ

Nu încercați să vă păcăliți cumpărând o pereche de cercei mai ieftină sau altceva. Aceasta este considerată o cheltuială inutilă.

7. Puteți să căutați să vă faceți acasă propriile săpunuri, șampoane sau gel de duș

Acest lucru o să vă scutească de o sumă de bani dată pentru aceste produse uzuale. De altfel, dacă reușiți să faceți aceste lucruri și vă place, puteți să transformați plăcerea într-un mic hobby din care să mai scoateți bani, dar atenție! Nu trebuie să vă investiți economiile în speranța că va da roade. Încercați să vindeți o porție din ce aveți deja preparat, iar dacă aveți cerere, atunci puteți să faceți însă în cantități mici pentru a vinde tot.

8. Profitați de fiecare reducere

Fie că vorbim despre mâncare, benzină sau orice alte produse de care aveți nevoie în mod normal, profitați de reduceri. Fiecare site are un câmp pentru cod promoțional. Este păcat să nu-l folosiți. Căutați un astfel de cod și uneori reducerile sunt semnificative. Nu uitați că fiecare bănuț economisit vă aduce mai aproape de îndeplinirea visului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.