Cum să te ferești de țânțari și de pișcături

 

Remedii împotriva țânțarilor – Cum să te ferești de țânțari și de pișcături

Folosește uleiuri de corp

Țânțarii se sperie de mirosul puternic al uleiurilor, cum ar fi ulei de ricin, lămâie sau achiar de arbore de ceai.

Poartă haine comode

În cazul în care nu știai, parfumul nu este cel mai indicat vara pentru că țânțarii sunt atrași de mirosurile dulci. Nici deodorantul nu este indicat. Evită să folosești hiane în care transpiri pentru că și mirosul de transpirație atrage țânțarii.

Plase împotriva țânțarilor

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Primul lucru pe care trebuie să-l faci odată ce a venit vara este să îți baricadezi geamurile cu plase pentru țânțari. Acestea restricționează accesul „intrușilor” în casa ta.

Evită să ieși seara din casă

Seara este momentul potrivit pentru țânțari pentru a ieși la vânătoare. Deci, dacă ai de gând să ieși afară pe timp de noapte, îmbracă-te cu pantaloni și bluze cu mânecă lungă.

Nu sta pe lângă iarbă udă sau apă

Țânțarii se strâng foarte mult pe lângă bălți și gazoanele proaspăt udate, așa că evită-le cât mai mult.

 

 

4 tipuri de oameni de care sunt atrași țânțarii

 

Știi momentele acelea în care ești cu prietenii și unii dintre ei se plân de țânțari, în timp ce pe ații nu-i deranjează deloc? Specialiștii au găsit explicația.

Există anumite tipuri de persoane presispuse la atacul enervantelor insecte.

4 categorii de persoane de care sunt atrași țânțarii:

1. Femeile însărcinate

Ţânţarii sunt atraşi de dioxidul de carbon pe care oamenii îl produc atunci când respiră. Femeile însărcinate produc mai mult dioxid de carbon, astfel fiind o ţintă sigură a acestor mici creaturi.

2. Oamenii care fac sport

Nu trebuie să fii surprins să afli că ţânţarii te vor ataca imediat după ce ai terminat de alergat sau orice astfel de activitate fizică. Aceștia sunt atraşi de acidul lactic, care este produs în cantităţi mari în muşchi atunci când aceştia sunt solicitaţi.

3. Oamenii care consumă alcool
Specialiştii au constatat că băuturile producătoare de căldură ne fac mult mai atractivi pentru ţânţari. Alcoolul creşte temperatura corpului nostru şi astfel suntem ţinta sigură a acestora.

4. Oamenii cu anumite grupe de sânge
Cercetările indică faptul că probabilitatea unui ţânţar de a muşca pe cineva cu grupa de sânge de tip 0 este de 83%. Oamenii cu grupa A au cele mai puţine şanse de a fi atacaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.