Cum să te ferești de țânțari și de pișcături

 

Remedii împotriva țânțarilor – Cum să te ferești de țânțari și de pișcături

Folosește uleiuri de corp

Țânțarii se sperie de mirosul puternic al uleiurilor, cum ar fi ulei de ricin, lămâie sau achiar de arbore de ceai.

Poartă haine comode

În cazul în care nu știai, parfumul nu este cel mai indicat vara pentru că țânțarii sunt atrași de mirosurile dulci. Nici deodorantul nu este indicat. Evită să folosești hiane în care transpiri pentru că și mirosul de transpirație atrage țânțarii.

Plase împotriva țânțarilor

FOLLOW ME

Primul lucru pe care trebuie să-l faci odată ce a venit vara este să îți baricadezi geamurile cu plase pentru țânțari. Acestea restricționează accesul „intrușilor” în casa ta.

Evită să ieși seara din casă

Seara este momentul potrivit pentru țânțari pentru a ieși la vânătoare. Deci, dacă ai de gând să ieși afară pe timp de noapte, îmbracă-te cu pantaloni și bluze cu mânecă lungă.

Nu sta pe lângă iarbă udă sau apă

Țânțarii se strâng foarte mult pe lângă bălți și gazoanele proaspăt udate, așa că evită-le cât mai mult.

 

 

4 tipuri de oameni de care sunt atrași țânțarii

 

Știi momentele acelea în care ești cu prietenii și unii dintre ei se plân de țânțari, în timp ce pe ații nu-i deranjează deloc? Specialiștii au găsit explicația.

Există anumite tipuri de persoane presispuse la atacul enervantelor insecte.

4 categorii de persoane de care sunt atrași țânțarii:

1. Femeile însărcinate

Ţânţarii sunt atraşi de dioxidul de carbon pe care oamenii îl produc atunci când respiră. Femeile însărcinate produc mai mult dioxid de carbon, astfel fiind o ţintă sigură a acestor mici creaturi.

2. Oamenii care fac sport

Nu trebuie să fii surprins să afli că ţânţarii te vor ataca imediat după ce ai terminat de alergat sau orice astfel de activitate fizică. Aceștia sunt atraşi de acidul lactic, care este produs în cantităţi mari în muşchi atunci când aceştia sunt solicitaţi.

3. Oamenii care consumă alcool
Specialiştii au constatat că băuturile producătoare de căldură ne fac mult mai atractivi pentru ţânţari. Alcoolul creşte temperatura corpului nostru şi astfel suntem ţinta sigură a acestora.

4. Oamenii cu anumite grupe de sânge
Cercetările indică faptul că probabilitatea unui ţânţar de a muşca pe cineva cu grupa de sânge de tip 0 este de 83%. Oamenii cu grupa A au cele mai puţine şanse de a fi atacaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.