#TIPS&TRICKS

Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE

Scris de Ela la 17 octombrie 2016

Nu-i așa că atunci când spui curățenie te gândești la sănătate? Deși noi presupunem că suntem în siguranță, aproape toate produsele de curățare de uz casnic conțin substanțe chimice toxice care poluează aerul din interiorul case și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.

În casele moderne de astăzi se găsesc din plin produse de curățare periculoase, concepute pentru a ne face viața mai ușoară. Totuși, pentru a face din casa noastră un mediu sigur pentru cei dragi este foarte important să reducem cât de mult se poate utilizarea produselor care conțin substanțe chimice periculoase.

Publicitate

Iată câteva alternativee care vor reduce expunerea familiei tale la substanțele toxice:


Îndepărtarea petelor de rugină de pe gresie

elacraciun1

Rugina de pe gresie poate fi înlăturată cu ușurință cu un amestec de bicarbonat de soiu și oțet. Aplică soluția pe zona pe care vrei să o cureți, las-o să acționeze, clătește cu apă călduță și șterege cu o cârpă uscată.

Conferă strălucire parchetului

elacraciuncuratenie3

Pentru curățarea pardoselilor din lemn, un amestec de apă și oțet este soluția perfectă. Dizolvă un sfert de cană de oțet într-un litru pe apă și șterge cu un mop. Pentru gresie se recomandă ca apa să fie caldă.

Publicitate

Înlătură depunerile de calcar din mașina de spălat

elacraciuncuratenie4

Pentru a îndepărta depunerile de calcar pune sare de lămâie în compartmentul pentru detergent și programează mașina la 90 °C.

Curățarea tocătorului

elacraciuncuratenie6

Pentru a curăța și dezinfecta tocătorul, freacă-l cu o jumătate de lămâie, presară sare mare și las-o să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, folosește jumătatea de lămâie rămasă și mai freacă-l o dată, apoi clătește cu apă caldă.  În felul acesta va scăpa și de pete și de mirosurile neplăcute.

Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

elacraciuncuratenie8

Pentru a scapa de mirosurile din interiorul frigiderului, spală-l cu o soluție făcută din apă și lămâie în părți egale. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu în compozițe. Pentru a menține mirosul plăcut pentru o durată mai mare, pune o farfurie cu bicarboat de sodiu pe unul dintre rafturile frigiderului sau feliuțe de lămâie. Bicarbonatul absoarbe mirosul alimentelor, iar lămâia reîmprospătează.

Publicitate

Îndepărtează murdăria din covor

elacraciuncuratenie7

Pentru a curăța covorul, presară bicarbonat de sodiu și amidon de porumb pe suprafața acestuia și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, apoi aspiră. Această metodă te va ajuta să elimini murdăria mirosurile neplăcute din casa ta.

Curăță murdăria dintre plăcile de faianță elacraciuncuratenie9

Poți îndepărta mucegaiul și murăria de pe faianță cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu și lămâie. Curăță murdăria cu o periuță de dinți pe care ai pus bicarbonat de sodiu, clătește cu apă călduță și freacă suprafața cu jumătate de lămâie. Lasă lămâia să acționeze 10-15 minute, clătește cu apă și șterge cu un prosop uscat.

Curățarea cuptorului

elacraciuncuratenie10

Amestecă jumătate de cană de apă și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Întinde pasta obținută pe toate suprafețele interioare ale cuptorului și las-o să acționeze 15 minute, apoi spală bine cu apă călduță și șterge cu o cârpă uscată. 

 

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


One thought on "Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE"

  1. o femeie spune:

    pt rosturile gresiei nu merge cu bicarbonat si otet, am incercat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--