Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE


Nu-i așa că atunci când spui curățenie te gândești la sănătate? Deși noi presupunem că suntem în siguranță, aproape toate produsele de curățare de uz casnic conțin substanțe chimice toxice care poluează aerul din interiorul case și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.

În casele moderne de astăzi se găsesc din plin produse de curățare periculoase, concepute pentru a ne face viața mai ușoară. Totuși, pentru a face din casa noastră un mediu sigur pentru cei dragi este foarte important să reducem cât de mult se poate utilizarea produselor care conțin substanțe chimice periculoase.

Iată câteva alternativee care vor reduce expunerea familiei tale la substanțele toxice:

Îndepărtarea petelor de rugină de pe gresie

elacraciun1-1-9876787


Rugina de pe gresie poate fi înlăturată cu ușurință cu un amestec de bicarbonat de soiu și oțet. Aplică soluția pe zona pe care vrei să o cureți, las-o să acționeze, clătește cu apă călduță și șterege cu o cârpă uscată.

Conferă strălucire parchetului

elacraciuncuratenie3-3775771

Pentru curățarea pardoselilor din lemn, un amestec de apă și oțet este soluția perfectă. Dizolvă un sfert de cană de oțet într-un litru pe apă și șterge cu un mop. Pentru gresie se recomandă ca apa să fie caldă.

Înlătură depunerile de calcar din mașina de spălat

elacraciuncuratenie4-3499364

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Pentru a îndepărta depunerile de calcar pune sare de lămâie în compartmentul pentru detergent și programează mașina la 90 °C.

Curățarea tocătorului

elacraciuncuratenie6-7283682

Pentru a curăța și dezinfecta tocătorul, freacă-l cu o jumătate de lămâie, presară sare mare și las-o să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, folosește jumătatea de lămâie rămasă și mai freacă-l o dată, apoi clătește cu apă caldă.  În felul acesta va scăpa și de pete și de mirosurile neplăcute.

Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

elacraciuncuratenie8-6176421

Pentru a scapa de mirosurile din interiorul frigiderului, spală-l cu o soluție făcută din apă și lămâie în părți egale. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu în compozițe. Pentru a menține mirosul plăcut pentru o durată mai mare, pune o farfurie cu bicarboat de sodiu pe unul dintre rafturile frigiderului sau feliuțe de lămâie. Bicarbonatul absoarbe mirosul alimentelor, iar lămâia reîmprospătează.

Îndepărtează murdăria din covor

elacraciuncuratenie7-2867502

Pentru a curăța covorul, presară bicarbonat de sodiu și amidon de porumb pe suprafața acestuia și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, apoi aspiră. Această metodă te va ajuta să elimini murdăria mirosurile neplăcute din casa ta.

Curăță murdăria dintre plăcile de faianță elacraciuncuratenie9-1154596

Poți îndepărta mucegaiul și murăria de pe faianță cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu și lămâie. Curăță murdăria cu o periuță de dinți pe care ai pus bicarbonat de sodiu, clătește cu apă călduță și freacă suprafața cu jumătate de lămâie. Lasă lămâia să acționeze 10-15 minute, clătește cu apă și șterge cu un prosop uscat.

Curățarea cuptorului

elacraciuncuratenie10-8558463

Amestecă jumătate de cană de apă și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Întinde pasta obținută pe toate suprafețele interioare ale cuptorului și las-o să acționeze 15 minute, apoi spală bine cu apă călduță și șterge cu o cârpă uscată. 

 


0 comentarii pe “Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.