Nu-i așa că atunci când spui curățenie te gândești la sănătate? Deși noi presupunem că suntem în siguranță, aproape toate produsele de curățare de uz casnic conțin substanțe chimice toxice care poluează aerul din interiorul case și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.
În casele moderne de astăzi se găsesc din plin produse de curățare periculoase, concepute pentru a ne face viața mai ușoară. Totuși, pentru a face din casa noastră un mediu sigur pentru cei dragi este foarte important să reducem cât de mult se poate utilizarea produselor care conțin substanțe chimice periculoase.
Iată câteva alternativee care vor reduce expunerea familiei tale la substanțele toxice:
Îndepărtarea petelor de rugină de pe gresie

Rugina de pe gresie poate fi înlăturată cu ușurință cu un amestec de bicarbonat de soiu și oțet. Aplică soluția pe zona pe care vrei să o cureți, las-o să acționeze, clătește cu apă călduță și șterege cu o cârpă uscată.
Conferă strălucire parchetului

Pentru curățarea pardoselilor din lemn, un amestec de apă și oțet este soluția perfectă. Dizolvă un sfert de cană de oțet într-un litru pe apă și șterge cu un mop. Pentru gresie se recomandă ca apa să fie caldă.
Înlătură depunerile de calcar din mașina de spălat

FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
Pentru a îndepărta depunerile de calcar pune sare de lămâie în compartmentul pentru detergent și programează mașina la 90 °C.
Curățarea tocătorului

Pentru a curăța și dezinfecta tocătorul, freacă-l cu o jumătate de lămâie, presară sare mare și las-o să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, folosește jumătatea de lămâie rămasă și mai freacă-l o dată, apoi clătește cu apă caldă. În felul acesta va scăpa și de pete și de mirosurile neplăcute.
Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

Pentru a scapa de mirosurile din interiorul frigiderului, spală-l cu o soluție făcută din apă și lămâie în părți egale. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu în compozițe. Pentru a menține mirosul plăcut pentru o durată mai mare, pune o farfurie cu bicarboat de sodiu pe unul dintre rafturile frigiderului sau feliuțe de lămâie. Bicarbonatul absoarbe mirosul alimentelor, iar lămâia reîmprospătează.
Îndepărtează murdăria din covor

Pentru a curăța covorul, presară bicarbonat de sodiu și amidon de porumb pe suprafața acestuia și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, apoi aspiră. Această metodă te va ajuta să elimini murdăria mirosurile neplăcute din casa ta.
Curăță murdăria dintre plăcile de faianță 
Poți îndepărta mucegaiul și murăria de pe faianță cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu și lămâie. Curăță murdăria cu o periuță de dinți pe care ai pus bicarbonat de sodiu, clătește cu apă călduță și freacă suprafața cu jumătate de lămâie. Lasă lămâia să acționeze 10-15 minute, clătește cu apă și șterge cu un prosop uscat.
Curățarea cuptorului

Amestecă jumătate de cană de apă și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Întinde pasta obținută pe toate suprafețele interioare ale cuptorului și las-o să acționeze 15 minute, apoi spală bine cu apă călduță și șterge cu o cârpă uscată.
pt rosturile gresiei nu merge cu bicarbonat si otet, am incercat….