Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE

Nu-i așa că atunci când spui curățenie te gândești la sănătate? Deși noi presupunem că suntem în siguranță, aproape toate produsele de curățare de uz casnic conțin substanțe chimice toxice care poluează aerul din interiorul case și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.

În casele moderne de astăzi se găsesc din plin produse de curățare periculoase, concepute pentru a ne face viața mai ușoară. Totuși, pentru a face din casa noastră un mediu sigur pentru cei dragi este foarte important să reducem cât de mult se poate utilizarea produselor care conțin substanțe chimice periculoase.

Iată câteva alternativee care vor reduce expunerea familiei tale la substanțele toxice:

Îndepărtarea petelor de rugină de pe gresie

elacraciun1-1-9876787

Rugina de pe gresie poate fi înlăturată cu ușurință cu un amestec de bicarbonat de soiu și oțet. Aplică soluția pe zona pe care vrei să o cureți, las-o să acționeze, clătește cu apă călduță și șterege cu o cârpă uscată.

Conferă strălucire parchetului

elacraciuncuratenie3-3775771

Pentru curățarea pardoselilor din lemn, un amestec de apă și oțet este soluția perfectă. Dizolvă un sfert de cană de oțet într-un litru pe apă și șterge cu un mop. Pentru gresie se recomandă ca apa să fie caldă.

Înlătură depunerile de calcar din mașina de spălat

elacraciuncuratenie4-3499364

FOLLOW ME

Pentru a îndepărta depunerile de calcar pune sare de lămâie în compartmentul pentru detergent și programează mașina la 90 °C.

Curățarea tocătorului

elacraciuncuratenie6-7283682

Pentru a curăța și dezinfecta tocătorul, freacă-l cu o jumătate de lămâie, presară sare mare și las-o să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, folosește jumătatea de lămâie rămasă și mai freacă-l o dată, apoi clătește cu apă caldă.  În felul acesta va scăpa și de pete și de mirosurile neplăcute.

Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

elacraciuncuratenie8-6176421

Pentru a scapa de mirosurile din interiorul frigiderului, spală-l cu o soluție făcută din apă și lămâie în părți egale. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu în compozițe. Pentru a menține mirosul plăcut pentru o durată mai mare, pune o farfurie cu bicarboat de sodiu pe unul dintre rafturile frigiderului sau feliuțe de lămâie. Bicarbonatul absoarbe mirosul alimentelor, iar lămâia reîmprospătează.

Îndepărtează murdăria din covor

elacraciuncuratenie7-2867502

Pentru a curăța covorul, presară bicarbonat de sodiu și amidon de porumb pe suprafața acestuia și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, apoi aspiră. Această metodă te va ajuta să elimini murdăria mirosurile neplăcute din casa ta.

Curăță murdăria dintre plăcile de faianță elacraciuncuratenie9-1154596

Poți îndepărta mucegaiul și murăria de pe faianță cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu și lămâie. Curăță murdăria cu o periuță de dinți pe care ai pus bicarbonat de sodiu, clătește cu apă călduță și freacă suprafața cu jumătate de lămâie. Lasă lămâia să acționeze 10-15 minute, clătește cu apă și șterge cu un prosop uscat.

Curățarea cuptorului

elacraciuncuratenie10-8558463

Amestecă jumătate de cană de apă și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Întinde pasta obținută pe toate suprafețele interioare ale cuptorului și las-o să acționeze 15 minute, apoi spală bine cu apă călduță și șterge cu o cârpă uscată. 

 

0 comentarii pe “Cum să-ți cureți casa fără CHMICALE: 9 soluții GENIALE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.