Cum se face brânzica pentru bebeluși

Pentru că am primit multe întrebări referitoare la brânzica pe care i-o fac lui Nicholas, am filmat rețeta ca să vedeți toți pașii și v-am pregătit la finalul video-ului și câteva recomandări de combinații pentru brânzica de casă.

Rețetă brânzică de casă pentru bebeluși:

Ingrediente:

– 500 ml lapte pasteurizat
– 3 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert și așteptăm să dea în clocot, apoi adaugăm pe rând cele trei linguri de zeamă de lămâie. Dacă laptele nu se separă și nu apare zerul, mai punem lămâie. În momentul în care vedem zerul clar, o luăm de pe foc și punem compoziția în strecurătoare pentru a scurge brânză și o lasăm la scurs 15 minute. Mai multe detalii găsiți în video! 🙂

Folosesc întotdeauna lapte din comerț, pasteurizat, pentru că cel pe care putem să îl luăm de la piață sau de la producători locali poate fi investat. Totodată, copiii nu au voie să bea lapte de vacă în primul an de viață pentru că nu organismul lor nu e pregătit pentru un nivel atât de mare de sodiu, potasiu și proteine și creează probleme de digestie. Laptele nepasteurizat poate duce la diaree, anemie sau dezechilibre care pot pune în pericol viața bebelușului.

FOLLOW ME

Pentru că întotdeauna găsiți pe blogul meu și sfatul specialistului, mai multe despre brânzica bebelușului afăm de la Ruxandra Pleșea, medic specialist în nutriție.

Când integrăm brânzica în alimentația bebelușului și cum alegem varianta potrivită?

Brânzica se introduce în alimentația copiilor la vârstele de aproximativ 8-10 luni și, bineînțeles, începe cu brânza cea mai moale. Poate fi brânzică de casă, în varianta fără sare, pentru că în magazine se găsesc variantele cu multă sare, nepotrivite pentru copii. Se poate consuma brânză ricotta, urdăm, mozzarela, deci brânzeturi moi, evitându-se cele cu o cantitate mare de grăsime cum ar fi brie sau camembert.

Brânzeturile foarte sigure, atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru bebeluși, sunt cele care sunt pasteurizate și au un conținut scăzut de grăsime. În afară de acestea, dacă bebelușul poate să mestece foarte bine și să apuce cu mânuțele, se pot consuma fără probleme și brânzeturi mai grase, precum cașcavalul sau parmezanul. Dacă începem cu brânzica moale, putem să o oferim bebelușului combinată cu piureuri de lugume sau de fructe. Trebuie să observăm la care se manifestă copilul mai bine și ce reacții are după ce consumă brânza în aceste combinații, pentru că, uneori, în combinație cu fructele, brânzica poate induce mai multe gaze.

 

Cum puteți integra și combina brânzica în alimentația bebelușului:

☘ Budincă de dovlecel cu ou

400 g dovlecel

100 g brânzică de vaci preparată în casp

2 gălbenușuri

☘ Budincă de măr cu morcov:

1 morcov mediu

1 măr

1/2 linguriță unt

1 gălbenuș

2 linguri brânzică de vaci preparată în casă

scorțișoară

☘ Conopidă cu brânză și iaurt

5 buchețele potrivite de conopidă

2 linguri brânzică de vaci preparată în casă

1 gălbenuș

4 linguri iaurt preparat în casă

1 lingură unt nesărat

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum se face brânzica pentru bebeluși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.