Cum se folosește apa în care a fiert orezul pentru frumusețe

Cum se folosește apa în care a fiert orezul pentru frumusețe

Femeile japoneze sunt cunoscute pentru pielea lor translucidă, fără cusur, de porțelan. Și, deși Japonia este cea mai inovatoare țară din lume, femeile japoneze încă folosesc tratamente vechi de secole pentru a arăta cu ani mai tinere decât vârsta lor. Un astfel de tratament folosește apa care rămâne după ce se fierbe orezul.

1. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Folosirea apei de orez pe post de produs de curățare a feței te-ar putea ajuta să ții ridurile la distanță. Apa de orez fermentat stimulează producția de colagen în piele și o ajută să rămână suplă și tânără pentru mai mult timp. Apa de orez este, de asemenea, bogată în antioxidanți, ceea ce o face o armă puternică și naturală împotriva ridurilor timpurii.

2. Acționează ca o protecție solară naturală

Atenție! NU ÎNLOCUIEȘTE SPF-ul, ci vine în ajutorul lui! Apa de orez are un efect natural de răcire, iar aplicarea ei pe piele poate ajuta la calmarea arsurilor solare și la ameliorarea iritațiilor. S-a dovedit că elementele care se găsesc în orez protejează pielea împotriva daunelor provocate de soare. Expunerea la soare este una dintre cele mai frecvente cauze ale deteriorării pielii, iar utilizarea apei de orez este o modalitate ușoară și accesibilă de a vă proteja fața.

3. Repară pielea deteriorată

FOLLOW ME

Industria frumuseții oferă o mulțime de produse eficiente, dar scumpe, care te pot ajuta să ai o piele mai bună. Apa de orez este un ingredient natural și ieftin pentru îngrijirea pielii pe care majoritatea oamenilor îl au deja în cămara lor. Pe lângă capacitatea sa de a reduce ridurile, apa de orez îmbunătățește deteriorarea pielii și poate fi folosită chiar și pentru a trata anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică.

4. Reduce pigmentarea pielii

Deși hiperpigmentarea este, de obicei, inofensivă, această afecțiune comună a pielii poate fi destul de enervantă și jenantă pentru unele persoane. Dacă nu sunt tratate, petele întunecate pot duce, în cele din urmă, la o nuanță neuniformă a pielii, ceea ce poate face ca fața ta să arate peticită. S-a demonstrat că apa de orez stimulează producția de melanină și poate reduce eficient hiperpigmentarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.