Dacă aveţi şi voi o umflătură mică în spatele urechilor, atunci ar trebui să ştiţi asta!

Acest mic nod localizat în spatele urechii este posibil să va fi dat la un moment dat bătăi de cap, iar dacă până acum nu aţi observat, nu este prea târziu să vă controlaţi.

Ei bine, aceasta umflătură în piele este cunoscută sub numele de chist epidermoid şi este un fenomen relativ obişnuit pentru mulţi oameni. Chisturile sunt rare şi provin din glandele sebacee care lubrifiază pielea şi părul. Ele sunt, de obicei, nedureroase, iar chisturile epidermoide nu necesită tratament. Uneori, însă, umflăturile se pot infecta şi în acest caz, este necesară o intervenţie chirurgicală rapidă.bulto-768x480-6827916

În timp ce există numeroase tratamente medicale care să elimine aceste chisturi sebacee, cei mai mulţi oameni optează pentru o abordare mai naturală pentru a se vindeca.

Când spunem probleme ale pielii, spunem aloe vera. Această plantă a fost folosită ca agent calmant şi reparator al diverselor afecţiuni la nivelul dermei. Puteţi aplica seva plantei direct pe zona cu probleme, sau, dacă doriţi rezultate mai rapide, puteţi bea aloe vera.
Oţetul de cidru de mere este, de asemenea, bun în dezinfectarea pielii din jurul urechilor, vă protejează de bacterii şi elimina orice urmă a infecţiei cauzate de chist. Acoperiţi zona cu un bandaj după aplicarea oţetului de cidru de mere.

Pasta obţinută din miere, iarba de grâu şi banane este un alt aliat al celor care se confrunta cu problema umflaturii din spatele aparatului auditiv. Reţineţi, o aplicare regulată va duce la o recuperare mai rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.