Mulți oameni sunt speriați de păianjeni sau alte insecte, mai ales dacă stau la curte și văd astfel de insecte des. Există multe spray-uri în comerț care alungă insectele, dar nu numai că eficiența lor este limitată, ci sunt și pline cu chimicale.
Din fericire, există metode naturale de a alunga și de a scăpa de fobia de păianjeni.
Citricele – este cunoscut faptul că păianjenii urăsc lămâile și alte citrice. Folosește coajă pentru a freca locurile unde apăr păianjenii de obicei.
Cedru – pune conuri de cedru în dulapuri, șifonier sau grădină pentru a alunga păianjenii. Poți folosi umerașe de cedru pentru a preveni apariția păianjenilor în hainele tale.
Oțet – este cunoscut faptul că ține păianjenii, țânțarii și furnicile departe. Amestecă oțet cu apă în proporții de 1:2 și pune soluția într-o sticlă cu spray.
Ulei esențial de mentă – păianjenii urăsc menta. Adaugă 8 picături de ulei esențial de mentă în puțin detergent de vase, pune lichidul într-o sticlă cu spray și adaugă apă. Agită sticla înainte de folosire.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
Castane – păianjenii pot fi ținuți la distanță cu ajutorul castanelor, nucilor, sau alte nuci de copac. Un anumit compus chimic din mirosul castanelor îi deranjează.
Păstraza curățenia – pentru a preveni aparita acestor musafiri nepoftiți, păstrează casa curată. Nu uita să cureți și grădină. Îndepărtează bețele, frunzele și alte obiecte nefolositoare.
via desanatate.com