Dacă faci unul din aceste 6 lucruri, nu vei mai vedea niciun păianjen în casa ta!

Mulți oameni sunt speriați de păianjeni sau alte insecte, mai ales dacă stau la curte și văd astfel de insecte des. Există multe spray-uri în comerț care alungă insectele, dar nu numai că eficiența lor este limitată, ci sunt și pline cu chimicale.

Din fericire, există metode naturale de a alunga și de a scăpa de fobia de păianjeni.

Citricele – este cunoscut faptul că păianjenii urăsc lămâile și alte citrice. Folosește coajă pentru a freca locurile unde apăr păianjenii de obicei.

Cedru – pune conuri de cedru în dulapuri, șifonier sau grădină pentru a alunga păianjenii. Poți folosi umerașe de cedru pentru a preveni apariția păianjenilor în hainele tale.

Oțet – este cunoscut faptul că ține păianjenii, țânțarii și furnicile departe. Amestecă oțet cu apă în proporții de 1:2 și pune soluția într-o sticlă cu spray.

Ulei esențial de mentă – păianjenii urăsc menta. Adaugă 8 picături de ulei esențial de mentă în puțin detergent de vase, pune lichidul într-o sticlă cu spray și adaugă apă.  Agită sticla înainte de folosire.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Castane – păianjenii pot fi ținuți la distanță cu ajutorul castanelor, nucilor, sau alte nuci de copac. Un anumit compus chimic din mirosul castanelor îi deranjează.

Păstraza curățenia – pentru a preveni aparita acestor musafiri nepoftiți, păstrează casa curată. Nu uita să cureți și grădină. Îndepărtează bețele, frunzele și alte obiecte nefolositoare.

via desanatate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.