De ce e bine să congelezi lămâile. Așa poți să le păstrezi vitaminele mai mult

De ce e bine să congelezi lămâile. Așa poți să le păstrezi vitaminele mai mult

Lămâia face parte din viața noastră alimentară de veacuri. Până în prezent le-am folosit sub formă de suc sau felii. Astăzi, vă vom vorbi despre o altă formă a acesteia, care este bună pentru persoanele care suferă de cancer, obezitate și diabet. S-a dovedit că coaja de lămâie conține mai multe substanțe nutritive decât sucul și conține compuși care luptă împotriva multor boli. Cel mai bun mod de a obține beneficii maxime este să le congelați, să le radeți și să le folosiți. Iată cum:

Cojile congelate au compuși esențiali care stimulează sistemul imunitar, normalizează nivelul colesterolului și previn apariția cancerului. Ele sunt bogate în nutrienți precum vitaminele A, B6, C și E, fier, zinc, potasiu, fibre și, de asemenea, proteine. De asemenea, conțin flavonoide și limonoide care sunt cunoscute pentru că întăresc celulele și luptă împotriva radicalilor liberi. Studiile au arătat rezultate pozitive în combaterea tumorilor, a diabetului, reglează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială și, de asemenea, favorizează pierderea în greutate.

Deoarece nutrienții sunt prezenți în coajă, este important să le spălați corespunzător în apă curentă. Apoi, dezinfectați-le cu bicarbonat de sodiu sau cu oțet de mere. Spălați-le din nou sub jet de apă curentă și puneți-le în congelator peste noapte.

Odată congelate, radeți-le într-un borcan de sticlă și păstrați borcanul înapoi în congelator și folosiți-le la nevoie. Este indicat să folosiți coaja rasă ca garnitură pentru salate, supe, sucuri și chiar în sosuri de casă.

Potrivit studiilor, lămâia conține aproximativ d25 de compuși care luptă împotriva cancerului, inclusiv vitamina C, glicozide, pectină și limonen.

Potrivit experților, mai mult decât în suc, nutrienții sunt prezenți în coaja sa și de aceea se sugerează să le congelezi și apoi să le folosești în scopuri alimentare și de îngrijire a pielii.

FOLLOW ME

Potrivit cercetărilor, cojile și-au arătat potențialul în eliminarea tuturor deșeurilor toxice din corpul uman. Și acesta este motivul pentru care sunt folosite în tratamentul pacienților bolnavi de cancer, atât în India, cât și în străinătate.

Esteticienii sunt întotdeauna de acord cu faptul că coaja de lămâie este un excelent exfoliant care nu numai că îndepărtează pielea moartă, dar o și hidratează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.