De ce e bine să congelezi lămâile. Așa poți să le păstrezi vitaminele mai mult

De ce e bine să congelezi lămâile. Așa poți să le păstrezi vitaminele mai mult

Lămâia face parte din viața noastră alimentară de veacuri. Până în prezent le-am folosit sub formă de suc sau felii. Astăzi, vă vom vorbi despre o altă formă a acesteia, care este bună pentru persoanele care suferă de cancer, obezitate și diabet. S-a dovedit că coaja de lămâie conține mai multe substanțe nutritive decât sucul și conține compuși care luptă împotriva multor boli. Cel mai bun mod de a obține beneficii maxime este să le congelați, să le radeți și să le folosiți. Iată cum:

Cojile congelate au compuși esențiali care stimulează sistemul imunitar, normalizează nivelul colesterolului și previn apariția cancerului. Ele sunt bogate în nutrienți precum vitaminele A, B6, C și E, fier, zinc, potasiu, fibre și, de asemenea, proteine. De asemenea, conțin flavonoide și limonoide care sunt cunoscute pentru că întăresc celulele și luptă împotriva radicalilor liberi. Studiile au arătat rezultate pozitive în combaterea tumorilor, a diabetului, reglează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială și, de asemenea, favorizează pierderea în greutate.

Deoarece nutrienții sunt prezenți în coajă, este important să le spălați corespunzător în apă curentă. Apoi, dezinfectați-le cu bicarbonat de sodiu sau cu oțet de mere. Spălați-le din nou sub jet de apă curentă și puneți-le în congelator peste noapte.

Odată congelate, radeți-le într-un borcan de sticlă și păstrați borcanul înapoi în congelator și folosiți-le la nevoie. Este indicat să folosiți coaja rasă ca garnitură pentru salate, supe, sucuri și chiar în sosuri de casă.


Potrivit studiilor, lămâia conține aproximativ d25 de compuși care luptă împotriva cancerului, inclusiv vitamina C, glicozide, pectină și limonen.

Potrivit experților, mai mult decât în suc, nutrienții sunt prezenți în coaja sa și de aceea se sugerează să le congelezi și apoi să le folosești în scopuri alimentare și de îngrijire a pielii.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Potrivit cercetărilor, cojile și-au arătat potențialul în eliminarea tuturor deșeurilor toxice din corpul uman. Și acesta este motivul pentru care sunt folosite în tratamentul pacienților bolnavi de cancer, atât în India, cât și în străinătate.

Esteticienii sunt întotdeauna de acord cu faptul că coaja de lămâie este un excelent exfoliant care nu numai că îndepărtează pielea moartă, dar o și hidratează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.