De ce este bine să mâncăm pepene verde?

Beneficiile pentru sănătate ale pepenelui verde

Încărcat cu licopen

Culoarea roșie veselă provine de la licopen, un antioxidant. Studiile arată că acesta poate ajuta la reducerea riscului de cancer și diabet, ca parte a unui stil de viață sănătos. Pepenele roșu are mai mult din acest nutrient decât orice alt fruct sau legumă – chiar și roșiile. Pentru a vă încărca cu licopen, alegeți un pepene roșu aprins, mai degrabă decât galben sau portocaliu. Și cu cât este mai copt, cu atât mai bine. De asemenea, pepenele fără semințe tinde să aibă mai mult licopen decât cei cu semințe.

Beneficiul soarelui?

Unii pigmenți ajută la protejarea plantelor de soare. Destul de ciudat, simpla lor consumare poate să vă protejeze și pielea – cel puțin puțin un pic. Licopenul din pepenele roșu poate face mai puțin probabil să vă ardeți la soare. Dar asta nu este sigur, așa că continuați să folosiți în fiecare zi crema de protecție solară cu spectru larg cu SPF de 30 sau mai mare.

Inimă mai sănătoasă

FOLLOW ME

Pepenele roșu este bogat într-un aminoacid numit citrulină care poate ajuta la circulația sângelui prin corp și poate scădea tensiunea arterială. Inima dumneavoastră se bucură, de asemenea, de avantajele tuturor licopenului pe care îl conține pepenele roșu. Studiile arată că acesta vă poate reduce riscul de atac de cord. Bineînțeles, întregul stil de viață vă afectează sănătatea inimii. Așadar, asigurați-vă că faceți și exerciții fizice, nu fumați, limitați grăsimile saturate și respectați sfaturile medicului dumneavoastră.

Vă protejează articulațiile

Pepenele roșu are un pigment natural numit beta-cryptoxanthin care vă poate proteja articulațiile de inflamații. Unele studii arată că, în timp, ar putea să vă facă mai puțin probabil să faceți artrită reumatoidă.

Ușor pentru ochi

O singură felie medie de pepene roșu vă oferă conține 9-11% din vitamina A de care aveți nevoie în fiecare zi. Acest nutrient este una dintre cheile pentru a vă menține ochii sănătoși. Alimentele sunt cele mai bune modalități de a obține toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul dumneavoastră.

Hidratare dulce în mod natural

Pepenele roșu suculent este format în proporție de 92% din apă, așa că este o modalitate simplă de a te ajuta să te hidratezi. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă. Chiar și un mic deficit vă poate face să vă simțiți leneș. Dacă te deshidratezi cu adevărat, poate deveni suficient de grav încât să fie nevoie să primești lichide prin perfuzie.

Calmează-ți pielea

Vitaminele A, B6 și C din pepenele roșu vă ajută pielea să rămână moale, netedă și suplă. Pentru că este încărcat cu apă, pepenele roșu este, de asemenea, o mască de față excelentă. Amestecă 1 lingură de suc de pepene roșu cu aceeași cantitate de iaurt grecesc. Întindeți-l pe față și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute pentru a îndepărta orice piele uscată și ternă. Clătiți și uscați.

Îți satisface pofta de dulce

O cupă de înghețată te va costa în jur de 300 de calorii. Te poți bucura de aceeași cantitate de pepene verde pentru doar 45,6 calorii. Și, spre deosebire de multe alte deserturi, nu conține grăsimi, colesterol și nu are sodiu. În plus, apa din el te va ajuta să rămâi sătulă mai mult timp. Pentru a face un sorbet ușor, faceți piure de pepene verde în blender, adăugați un strop de lămâie și puneți-l în congelator până se întărește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.