My new passion: sport în aer liber

elaparc9

Îmi place să fac sport. Mișcarea e parte din programul meu. De curând, am decis ca, indiferent de cât de încărcată și de solicitată aș fi, să încerc (obligatoriu) să acopăr cel puțin patru sesiuni pe săptămână.

Zilele trecute, la sugestia profesoarei mele de pilates, Marga Bălan (o găsiți pe pagina Școala de Pilates), am acceptat să ies la un antrenament cardio în parc. A fost pentru prima dată (sportul făcut la școală, în aer liber, cred că nu se pune la socoteală :))), parcul Carol era liber la ora 8 dimineața, însorit, nici cald, nici frig.

Într-un cuvânt, mi-a plăcut. Cât despre eficiență, pe lângă faptul că respirația am resimțit-o mult mai intens, am rămas cu o stare de bine și de relaxare care a durat toată ziua.

Încercați. Răsfoind revistele și discutând și cu Marga, cred că în topul beneficiilor sportului în aer liber ar fi:

1. Reglarea stării interioare și a somnului

După fiecare antrenament în parc, vei fi invadat de energie pozitivă şi optimism, iar acest lucru se va reflecta şi în relaţia pe care o ai cu colegii, familia, prietenii. Ești mai optimist, primești cu deschidere noutatea în viața ta, ești mulțumit de tine.

FOLLOW ME

Confirm, să știți. Mai ales optimismul și buna dispoziție!

2. Creșterea stimei de sine, reducerea stresului și a anxietății

Mişcarea în aer liber este o modalitate perfectă prin care să te eliberezi de tensiune, stres şi oboseală. Așa se spune la carte. Mai mult decât atât, vei observa o creştere a stimei de sine generată de activitatea sportivă. 

3. Prevenirea bolilor cronice

În timpul antrenamentelor în aer liber, te expui la soare ceea ce stimulează în mod natural organismul să producă peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Aceasta are un rol important în prevenirea oboselii, a depresiei, îţi protejează sistemul cardiovascular şi este un factor de protecţie împotriva cancerului. Adulții au nevoie de 15 minute de expunere la soare de cel puțin două ori pe săptămână pentru a sintetiza vitamina D. 

Așadar, la treabă muschetari. Parcul ne așteaptă ca marea albastră 😉 !

 elaparc6 elaparc10elaprac5 elaparc1  elaparc2 elaparc3 elaparc4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.