De ce nu trebuie să folosești niciodată folie de aliminiu la gătit?

Potrivit unui studiu publicat în Internațional Journal of Electrochemical Science, ar trebui să te gândești de două ori înainte să împachetezi mâncarea în folie de aluminiu pentru a o găti, pentru că o parte din acel aluminiu se va scurge în mâncare.

Corpul uman conține o cantitate mică de aluminiu și oricât de mică  ar fi expunere la acest metal este o problemă.

Ghada Bassioni, unul dintre cercetători, a declarat că oamenii sunt expuși la ingerării de aluminiu cu mult mai mult decât este recomandat.

Asta se întâmplă din cauza faptului că aluminiul – cel mai abundent metal din scoarță terestră se găsește într-o gamă variată de alimente și condimente. Dar este, de asemenea, folosit în ustensile de gătit. Tigăile sunt căptușite cu aluminiu. Majoritatea sunt oxidate, pentru a preveni scurgerea metalului în mâncare, dar acest proces de oxidare se reduce în timp, din cauza frecării acestor recipiente.

Sulfatul de aluminiu este folosit ca coagulant în procesul purificării apei potabile, o practică ce poate duce la creșterea concentrației de aluminiu în apa.

Oamenii de știință fac o legătură între aluminiu și Alzheimer, ceea ce duce la îngrijorarea că această boală se datorează industrializării planetei.

FOLLOW ME

Atunci când se pune problemă gătitului, oalele și tigăile sunt mai puțin problematice decât folia de aluminiu. Totuși, fierberea apei de câteva ori în recipientele noi, poate creeă o peliculă care va preveni scurgerea metalului în mâncare.

Dar folia de aluminiu se poate înlătura din folosință. Din cauza naturii volatile a aluminiului, reacțiile chimice au loc în timpul gătirii  duce la scurgeri.

Concluzia acestui studiu este că nu ar trebui să folosim folia de aluminiu pentru gătit. Este recomandată folosirea vaselor de sticlă și porțelan.

Sursa: desanatate.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.