De ce plâng bebelușii?

Dacă după ce i-ai îndeplinit toate nevoile, i-ai dat să mănânce, l-ai culcat, l-ai schimbat, copilul plânge din nou nu trebuie să te impacientezi. Îți vom sugera alte 8 motive pentru care bebelușii pot plânge.

1. Este afectat de ce se întâmplă în jurul său – Dacă bebelușul este supus unui mediu extern tensionat, atunci el va fi cu siguranță afectat, mai ales de un ton ridicat dintr-o discuție aprinsă, care i-ar putea stârni plânsul. De aceea ar trebui ca orice discuție tensionată să se desfășoare departe de copil.

2. Schimbări în alimentația dacă alăptezi – De obicei, bebelușii se calmează și adorm după ce mănâncă. Dacă copilul tău continuă să plângă chiar și după ce a mâncat, ar trebui să îți revizuiești meniul zilnic. Poate că bei prea multă cafea, sau prea multă cola, poate mănânci prea condimentat sau te-ai reapucat de fumat- bebelușul va simți aceste lucruri și cu siguranță nu îi vor plăcea și nici nu îi vor face bine. Adoptă un stil de viață cât mai sănătos.

3. Are nevoie de atenție – După câteva luni în care s-a obișnuit cu mediul extern și mai ales cu un adult în preajma sa, bebelușul va simți nevoia de atenție atunci când lipsești de lângă el și va manifesta asta prin plâns.

4. Este îmbrăcat prea gros – E firesc să vrei ca bebelușul tău să nu se îmbolnăvească și într-adevăr el este mai sensibil la temperaturi scăzute. Însă trebuie să ai grijă să nu îl îmbraci prea gros pentru că se va simți sufocat, va transpira și asta îl va neliniști. Îmbracă-l pe bebeluș așa cum te-ai îmbrăcat și tu, adăugând un fular și o căciulă în plus.

5. Este foarte obosit – Bebelușul poate obosi prea tare dacă este foarte jucăuș în timpul zilei, fiindu-i apoi greu să adoarmă.

FOLLOW ME

6. Îi e teamă să stea singur – Într-adevăr, unii bebeluși se simt confortabil în preajma jucăriilor și obiectelor și acestea le pot atrage atenția. Însă alții pot să fie complet înspăimântați când rămân singuri. Nu te îngrijora, nu este din cauză că bebelușul este rea alintat, ci pur și simplu se sperie când e lăsat singur și va scăpa de această teamă când va crește dacă gestionezi bine situația.

7. E agitație în jurul său – Bebelușii sunt sensibili, iar mediul extern, fiind ceva nou pentru ei, trebuie să fie cât mai liniștit și el se va comporta pe măsură. În plus, nu trebuie să îl hrănești dacă nu îi e foame și să nu îi schimbi scutecul dacă nu e nevoie.

8. Are un disconfort fizic – Un disconfort fizic pentru un bebeluș poate fi cauzat chiar și de eticheta unei haine. Nu uita că cel mic e foarte sensibil și acordă o mai mare atenție materialului și modelului hăinuțelor.

 

0 comentarii pe “De ce plâng bebelușii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.