De ce să congelezi coaja de lămâie

De ce să congelezi coaja de lămâie

ATENȚIE! Nu se pot congela cu tot cu coajă decât lămâile care au precizat pe ambalaj: coaja e bună de consum, sau produs care nu a fost stropit. Cel mai bine e să controlați exact sursa de unde le cumpărați.

Lămâia face parte din viața noastră alimentară de veacuri. Până în prezent le-am folosit sub formă de suc sau felii. Astăzi, vă vom vorbi despre o altă formă a acesteia, care este bună pentru persoanele care suferă de anumite boli, obezitate și diabet. S-a dovedit că coaja de lămâie conține mai multe substanțe nutritive decât sucul și conține compuși care luptă împotriva multor boli. Cel mai bun mod de a obține beneficii maxime este să le congelați, să le radeți și să le folosiți. Iată cum:

Cojile congelate au compuși esențiali care stimulează sistemul imunitar

De asemenea, normalizează nivelul colesterolului și previn apariția bolilor. Ele sunt bogate în nutrienți precum vitaminele A, B6, C și E, fier, zinc, potasiu, fibre și, de asemenea, proteine. De asemenea, conțin flavonoide și limonoide care sunt cunoscute pentru că întăresc celulele și luptă împotriva radicalilor liberi. Studiile au arătat rezultate pozitive în combaterea tumorilor, a diabetului, reglează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială și, de asemenea, favorizează pierderea în greutate.

Deoarece substanțele nutritive sunt prezente în coajă, este important să le spălați corespunzător în apă curentă. Apoi, dezinfectați-le cu bicarbonat de sodiu sau cu oțet de mere. Spălați-le din nou sub jet de apă curentă și puneți-le în congelator peste noapte.

Odată congelate, radeți-le într-un borcan de sticlă și păstrați borcanul înapoi în congelator și folosiți-le la nevoie. Este indicat să folosiți coaja rasă ca garnitură pentru salate, supe, sucuri și chiar în sosuri de casă.

Esteticienii sunt întotdeauna de acord cu faptul că coaja de lămâie este un excelent exfoliant care nu numai că îndepărtează pielea moartă, dar o și hidratează.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.