De ce se îngrașă părul foarte repede și cum combatem această problemă

De ce se îngrașă părul foarte repede și cum combatem această problemă

De ce se îngrașă părul foarte repede și cum combatem această problemă. Scalpul nostru trebuie să producă o anumită cantitate de ulei pentru a rămâne hidratat și a ne proteja părul creând o barieră subțire între acesta și mediu. Dar sebumul excesiv poate provoca mult disconfort, pornind de la lipsa de volum și părul plictisit până la un scalp iritat și probleme cu matreata. Din fericire, dacă identificați cauza excesului de ulei, puteți obține sub control.

1. Porți prea des coafuri strânse și elegante

În timp ce purtați o coadă de ponei chic poate părea o modalitate bună de a vă ascunde părul gras, este de fapt invers. Părul tău poate părea îngrijit, dar această coafură face ca sebumul tău să se acumuleze sub părul și rădăcinile sale. Coafurile elegante necesită o mulțime de produse de styling care netezesc și cântăresc părul, făcându-l să devină mai uleios mai rapid.

Ce trebuie să faceți: să nu exagerați cu produse de coafură și coafuri care necesită multă periere și atingere a părului.

2. Nu vă clătiți părul cu apă rece.

Apa fierbinte este excelentă pentru deschiderea porilor și cuticulelor de păr și eliminarea murdăriei, dar poate fi dăunător părului. Spală sebumul și îți poate usca scalpul prea mult, provocând matreata și producție excesivă de ulei.

Ce trebuie să faceți: este mai bine să alegeți apa caldă când vine vorba de șamponare și condiționare și clătiți-vă părul cu apă rece după ce l-ați spălat pentru a închide cuticula părului.

3. Alegeți produsele greșite pentru îngrijirea părului.

Experții sfătuiesc să fie atenți la produsele care sunt etichetate ca fiind „intensive”, deoarece acestea ar putea să suprapondereze părul, făcându-le plate. Acestea pot acoperi părul într-un strat protector subțire care face părul să pară mai gras dacă ai părul subțire sau un scalp gras

FOLLOW ME

Ce este de făcut: Experții recomandă evitarea produselor concepute pentru părul uscat sau deteriorat. De obicei, acoperă părul într-un strat protector subțire care face părul să pară mai gras dacă ai părul subțire sau un scalp gras.

Este, de asemenea, o idee bună să folosiți un produs de curățare profundă, de câteva ori pe lună, pentru a vă curăța scalpul de la acumularea de sebum și produse cosmetice și pentru a vă ajuta părul să rămână mai proaspăt. Puteți încerca, de asemenea, câteva remedii naturale, cum ar fi aplicarea uleiului de nucă de nucă de cocos pentru a vă hrăni părul, dar să-i micșorați în același timp uleiul.

4. Periați și atingeți părul prea des.

Când vă atingeți părul, transferați uleiuri și bacterii de la mâini la păr, care sfârșesc făcând părul să pară mai gras. Periajul părului prea des face, de asemenea, mai mult rău decât bine. Periajul constant face ca sebumul să se răspândească în întregul păr și îl face să pară mai puțin voluminoasă și mai proaspătă.

Ce trebuie să faceți: faceți un obicei de a nu vă atinge părul cu mâinile, mai ales în mod inconștient atunci când sunteți nervos sau în timpul unei conversații. Nu vă supărați părul: experții sugerează că de două ori pe zi poate fi suficient pentru persoanele care nu au părul foarte ondulat sau texturat și îl fac întotdeauna cu o perie curată.

5. Ești prea stresat.

Stresul face ca organismul să producă mai mult cortizol. Acest hormon îți determină pielea să producă mai mult sebum și, ca urmare, pare și se simte mai gras. Stresul poate fi, de asemenea, unul dintre motivele matreții care poate duce și la un scalp gras.

Ce trebuie să faceți: nu puteți face multe lucruri în acest sens decât dacă vă schimbați stilul de viață și încercați să vă gestionați stresul. Folosirea produselor speciale pentru păr va ajuta la combaterea matreții și vă va face scalpul să se simtă mai confortabil în timp ce vă confruntați cu situații de viață dificile.

6. Îți speli părul prea des.

Deși poate părea un pic absurd, cu atât vă spălați mai mult părul, cu atât este mai gras. Un biolog de păr împărtășește că miliardele de bacterii bune care promovează pH-ul sănătos al pielii noastre, trăiesc pe scalpul nostru. Și atunci când ne spălăm părul prea des, este posibil să supărăm acest echilibru delicat și să facem ca glandele de seb să producă mai mult ulei, mai ales dacă folosim produse de îngrijire greșite pentru păr.

Ce trebuie să faceți: încercați să micșorați treptat numărul de ori în care vă spălați părul și folosiți șampoane care nu se usucă peste scalp. Experții sfătuiesc să acorde atenție zonei în care trăiești și problemelor de păr pe care le ai. De exemplu, locuitorii orașului au mai multe șanse să-și spele părul mai des decât oamenii care locuiesc în mediul rural din cauza reziduurilor care se termină pe păr.

7. Este doar modul în care funcționează corpul tău.

Unele tipuri de păr sunt mult mai predispuse la obținerea uleiului mai rapid decât celelalte. De exemplu, persoanele cu părul drept sunt mai susceptibile să sufere de greșeală decât persoanele care au părul texturat sau ondulat. Se întâmplă deoarece sebumul alunecă pe păr și este mai vizibil la rădăcinile părului.

Rețineți că unele probleme de sănătate, cum ar fi dezechilibrele hormonale și dermatita seboreică, pot cauza producerea excesivă de sebum.

Ce trebuie să faceți: asigurați-vă că mergeți la medic dacă vă deranjează ceva sau dacă observați modificări neobișnuite în felul în care arată părul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.