De ce slăbim când ne îndrăgostim? Explicația științifică

Voi știați că slăbiți atunci când vă îndrăgostiți? Nu, nu este o glumă, este purul adevăr. Când iubim, tot ce ne interesează este să fim alături de persoana care ne face să simțim că lumea este a noastră. Suntem visători, darnici, buni. Iubirea scoate tot ce este mai minunat în noi. Suntem mai senzuali, mai ales noi, femeile. Și vrem să arătăm cât mai bine. Suntem în stare să ne plimbăm ore în șir alături de el/ea, să facem orice numai să fie fericită și să zâmbească.

Și mai primim ceva la pachet: când ne îndrăgostim, slăbim. Este demonstrat științific!

Oare fluturii din stomac pe care îi simțim când ne îndrăgostim ne ajută să slăbim? Dana Dumitrache, psihoterapeut mi-a explicat ce se întâmplă în mintea noastră și în suflet: „Îndrăgosteala este o stare de stres, care consumă organismul. Această stare euforică, de bine, de fericire este cauzată de serotonină, dopamină, endorfină. Toate conduc la starea de hiper-energie, de visare, de creativitate pentru că în momentul acela, noi (cei îndrăgostiți) funcționăm mai mult cu bazele emisferei cerebrele drepte și în special cu bazele nucleilor amigdalieni care formează aria noastră celebrală care este răspunzătoare de emoționalitate și afectivitate. În aceste condiții este normal ca tot organismul să fie implicat în starea aceasta euforică, iar arderile sunt accelerate, mai ales cele metabolice. Este adevărat că starea de îndrăgostire înseamnă și un pic mai mult nesomn și asta duce la nonactivarea melatoninei, ceea ce se traduce prin dereglarea hormonului metabolismului.”

Iubim? Atunci slăbim. Cred că asta își doresc toate femeile: să fie iubite și slabe :))

TOP 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te îndrăgotestești

1. Serotonina care îți inundă creierul te face mai posesiv. Probabil că tot ea activează și butonul de „gelozie”.

2. Când te îndrăgostești se activează hormonii care scad tensiunea arterială, ceea ce face ca inima să îți bată mai rar.

3. Fără să vrei, devii mult mai tolerant și mai rezistent la durere. Cercetările arată că iubirea activează aceiași receptori neuronali ca și analgezicele.

Ce mai rămâne de spus decât să IUBIȚI MULT, FRUMOS ȘI BINE PE CINE MERITĂ!!


PS: Eu vă iubesc pe voi, cititorii mei fideli și vă mulțumesc că sunteți alături de mine în fiecare lună în număr atât de mare!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.