Serialul-eveniment Downtown Abbey vine la Euforia TV

Serialul-eveniment Downtown Abbey vine la Euforia TV

Downtown Abbey – Un serial de Cartea Recordurilor

Dragile mele, această postare este doar pentru noi. Mi se pare grozav ca din când în când să ni se întâmple lucruri care ne sunt dedicate. Pentru că toamna își intră în drepturi, pentru că numărătoarea inversă pentru începutul școlii se apropie de final, pentru că am intrat în cel mai energic anotimp, când avem atât de multe lucruri de făcut sau de rezolvat, pentru că…lista poate continua la nesfârșit… e musai să avem și un răgaz doar pentru noi.

Pentru mine, după o zi istovitoare, după ce întreaga casă s-a liniștit, iar cei mici sunt cu moș Ene, începe acel răgaz doar al meu. Este un strop de timp, nici nu este cazul să fie vorba de mai mult. Important este cum îl consumi. Eu îmi propun de fiecare dată să mă relaxez, să las deoparte toată forfota de peste zi și să zâmbesc.

Vestea bună este că, începând cu 15 septembrie, Euforia se transformă în aliatul nostru, al doamnelor și domnișoarelor, pentru că ne oferă în exclusivitate un serial-eveniment recunoscut în 2011 de Cartea recordurilor ca fiind cel mai apreciat serial de către critici. Așadar, luni, după ce ne vom fi făcut toate îndatoririle de mămici pentru prima zi de școală, după ce ne vom fi terminat toată treaba, de la ora 23.00 zic să ne așezăm în fața televizoarelor pentru a urmări startul unei povești de epocă, care are toate ingredientele pentru a deveni serialul nostru preferat.

Serialul-eveniment Downtown Abbey vine la Euforia TV

Pe scurt, vă spun doar atât: primul sezon “Downton Abbey”  explorează  viața familiei Crawley și a servitorilor lor de a doua zi după scufundarea Titanicului, în aprilie 1912, până la izbucnirea Primului Război Mondial, la 4 august 1914. Se pune accent pe necesitatea unui moștenitor de sex masculin pentru moșia Grantham și pe viața sentimentală tulbure a lui Lady Mary, care încearcă să găsească un soț potrivit.

Contele și Contesa, care aveau trei fiice și nici un fiu, au aranjat pentru fiica lor cea mare să se căsătorească cu verișorul ei, fiul moștenitorului prezumtiv de atunci. Dispariția celor doi moștenitori în scufundarea Titanicului a distrus planurile și a adus în joc un văr îndepărtat, un avocat din Manchester ca presupus moștenitor la averea contesei.

Despre succesul acestui serial pot scrie pagini întregi. Milioane de oameni l-au urmărit și l-au apreciat. În 2010, Marea Britanie era cucerită de un serial de epocă, despre viaţa unei familii aristocratice la începutul secolului XX: ”Downton Abbey”. Producţia, o capodoperă cinematografică,  a fost apreciată  de critici cu două Globuri de Aur,  zece premii Emmy, precum şi numeroase alte premii ale industriei cinematografice. Premiera  serialulului – aflat în Anglia  la cel de-al cincilea sezon –  a avut o cotă de piaţă de 32% şi de atunci fiecare episod în parte este un succes de audienţă. Episodul special de Crăciun de anul trecut, de exemplu, a fost vizionat de 8,7 milioane de telespectatori britanici. Despre “Downton Abbey” se spune că este unul dintre cele mai de succes seriale tv britanice şi unul dintre cele mai urmărite din întreaga lume.

FOLLOW ME

Atenţia la detalii, costumele şi decorurile – filmările au loc la Castelul Highclere din Hampshire – devenit loc de pelerinaj pentru fani – şi în sătucul Bampton din Oxfordshire, dar şi intrigile amoroase, umorul tipic englezesc, precum şi personajele extrem de bine  creionate,  au transformat serialul într-un succes mondial.

De abia aștept să vorbim pe Facebook să îmi spuneți impresiile voastre şi să aflu şi care este personajul pe care îl preferaţi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.