Fă-ţi propriul balsam de buze la tine acasă!

Fă-ţi propriul balsam de buze la tine acasă!

Ai nevoie de doar câteva minute pentru o hidratare perfectă

Nu ştiu cum suportaţi voi vremea de afară, uneori cu soare, alteori cu vânt, uneori cald, alteori frig, însă eu recunosc că toate acestea nu fac altceva decât să îmi preseze tenul şi pielea. Cele mai afectate sunt buzele mele. Nu vă mai spun că am câte un stick de balsam în fiecare geantă, în fiecare buzunar. Într-o zi, am constatat că balsamul pe care eu îl foloseam nu era chiar atât de hrănitor pe cât aveam nevoie. Pe moment părea hidratant, dar după câteva minute buzele mele erau din nou uscate. Aşa că m-am decis să îmi prepar chiar eu, acasă, balsamul de care am nevoie, de care să fiu foarte mulţumită.

Fă-ţi propriul balsam de buze la tine acasă!

Folosesc ingrediente emoliente: unturi (shea, cacao, karite, etc.), uleiuri (ricin, măsline, jojoba, etc.), vitamina E, ceară de albine. Ca recipiente, eu folosesc stick-ul de la vechiul balsam de buze sau borcănele din sticlă, de dimensiuni mici. Acestea trebuie spălate şi dezinfectate. Un secret în prepararea balsamului constă în adăugarea vitaminei E, a uleiurilor şi a esenţelor, lucru care se face după ce ceara, compoziţia de bază, a fost îndepărtată de la sursa de căldură.

Iată reţeta mea:

– unt de masă – 2,5 g
– ulei de măsline – 2 g
– ceară de albine – 1,5 g
– opţional – esenţe alimentare de vanilie, scorţişoară, migdale, portocale, lămâi, mentă – câteva picături

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu uleiul şi ceara de albine într-un recipent termorezistent care se pune la bain-marie, la foc mediu. Se amestecă şi după ce se omogenizează, se scot din baia de apă, se adaugă esenţa preferată (a mea este cea de vanilie si migdale). Cât este lichidă, compoziţia o torn în recipient şi o las la frigider; dacă vreau să folosesc balsamul mai repede, îl las la congelator 15 minute până se întăreşte.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Aceasta este cea mai simplă reţetă de balsam, eu prefer uleiul de măsline pentru că îmi place cum miroase şi îmi place consistenţa sa, folosesc o capsulă de vitamina E pentru un plus de hidratare şi mai pun foarte puţină miere de albine pentru că îmi place foarte mult să simt gustul dulceag pe buze, dar pot fi utilizate şi alte ingrendiente precum untul de cacao, glicerină vegetală sau esenţă alimentară sau ulei esenţial, opţional.

Aşadar, aveţi grijă de voi pentru că este neplăcut să ai buzele uscate, crăpate mai ales atunci când folosiţi rujul. Şi apoi, este vorba şi despre confortul personal 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.