Ghidul meu anti-plictiseala pentru zboruri indecent de lungi

Ghidul meu anti-plictiseala pentru zboruri indecent de lungi

Ca să ajungi, la ceas de iarnă, într-o destinaţie în care temperatura nu scade sub 25 de grade Celsius, un lucru e clar: ai ceva de zburat.

Când am plecat, sora mea şi prietena noastră îşi făceau griji cum vom rezista zborurilor destul de lungi. Ca să vă imaginaţi cât de lungi, la dus am facut 21 de ore, însă, când ne-am întors, pot spune că am avut noroc: doar… 18 ore (din faţa hotelului și până în faţa casei). Zborul a fost de aproximativ 14 ore.

Cred că aproape tuturor ne place să călătorim, să descoperim locuri şi oameni noi, să aflăm poveşti şi să ne deconectăm de grijile cotidiene, dar nu ştiu dacă tuturor ne place să ne petrecem atât de multe ore pe drum.

valiza-6984569Şi ce facem? Stăm acasă, ne alegem destinaţii de vacanţă în care ajungem foarte repede, fără să ne petrecem ore multe în avion sau ne înarmăm cu răbdare şi ne pregătim de zborurile lungi?


Am făcut pentru voi un top 10 sfaturi pe care eu le aplic când zbor mai mult de 4-5 ore:

De obicei, în avion se poate să nu fie chiar simplu:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
 • să te plictiseşti (este tare greu, dar nu e cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla)
 • să te deshidratezi
 • să te simţi obosit
 • să te doară capul

Iată cum evit eu toate aceste neplăceri:

 1. Chiar dacă „arzi” de nerăbdare să ajungi la hotel, e mai bine să nu „legi” două sau mai multe zboruri. De preferat ar fi să existe un singur zbor, dar dacă nu se poate, alege maxim o escală.
 2. Interesează-te care sunt cele mai bune locuri în avion şi încearcă să beneficiezi de unul.
 3. Când alegi locul în avion, asigură-te că ai un loc cu suficient spaţiu în care să îţi întinzi picioarele, că ai o privelişte bună, că eşti aproape de ieşirea de urgenţă.
 4. Fii atent(ă) şi la calitatea mâncării, este foarte important să nu ai probleme cauzate de mâncare.
 5. Niciodată nu plec la drum fără perna specială care mă ajută să dorm.
 6. „Niciun drum fără muzica preferată!” este deviza mea când plec la drumuri, acelaşi lucru fac şi când zbor.
 7. Câteva filme pe care îţi doreai să le vezi în vacanţă le poţi viziona şi pe avion. Este unul dintre cele mai eficiente moduri în care poţi petrece timpul şi nici nu ştii când ai ajuns la destinaţie.
 8. Citeşte! Oriunde este momentul să pui mâna pe o carte şi să citeşti, iar când zbori mai mul t de 8 ore, lectura este chiar o binecuvântare.
 9. Hidratează-te chiar dacă nu simţi nevoia; în realitate, oboseala care apare este cauzată în foarte mare măsură de acest lucru.
 10. Niciodată, dar niciodată, nu uit să am la mine o cremă hidratantă pentru faţă, una pentru mâini şi una pentru buze.

Când te întorci acasă din vacanţă, mai poţi face un lucru extrem de frumos, dar care s-ar putea să te şi întristeze: uită-te peste fotografiile pe care le-ai făcut. Eu fac asta de fiecare dată când mă întorc acasă. Şi recunosc, suspin după ce s-a terminat, dar deja visez la ceea ce va urma, deşi nu ştiu niciodată ce îmi va rezerva Dumnezeu în ziua de mâine 🙂

 

Photo: Iuliana Popescu

Make up & Hair: Georgiana Gheară

Special thanks to Pescariu Sports & Spa 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.