Ghidul meu anti-plictiseala pentru zboruri indecent de lungi

Ghidul meu anti-plictiseala pentru zboruri indecent de lungi

Ca să ajungi, la ceas de iarnă, într-o destinaţie în care temperatura nu scade sub 25 de grade Celsius, un lucru e clar: ai ceva de zburat.

Când am plecat, sora mea şi prietena noastră îşi făceau griji cum vom rezista zborurilor destul de lungi. Ca să vă imaginaţi cât de lungi, la dus am facut 21 de ore, însă, când ne-am întors, pot spune că am avut noroc: doar… 18 ore (din faţa hotelului și până în faţa casei). Zborul a fost de aproximativ 14 ore.

Cred că aproape tuturor ne place să călătorim, să descoperim locuri şi oameni noi, să aflăm poveşti şi să ne deconectăm de grijile cotidiene, dar nu ştiu dacă tuturor ne place să ne petrecem atât de multe ore pe drum.

valiza-6984569Şi ce facem? Stăm acasă, ne alegem destinaţii de vacanţă în care ajungem foarte repede, fără să ne petrecem ore multe în avion sau ne înarmăm cu răbdare şi ne pregătim de zborurile lungi?

Am făcut pentru voi un top 10 sfaturi pe care eu le aplic când zbor mai mult de 4-5 ore:

De obicei, în avion se poate să nu fie chiar simplu:

FOLLOW ME

 • să te plictiseşti (este tare greu, dar nu e cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla)
 • să te deshidratezi
 • să te simţi obosit
 • să te doară capul

Iată cum evit eu toate aceste neplăceri:

 1. Chiar dacă „arzi” de nerăbdare să ajungi la hotel, e mai bine să nu „legi” două sau mai multe zboruri. De preferat ar fi să existe un singur zbor, dar dacă nu se poate, alege maxim o escală.
 2. Interesează-te care sunt cele mai bune locuri în avion şi încearcă să beneficiezi de unul.
 3. Când alegi locul în avion, asigură-te că ai un loc cu suficient spaţiu în care să îţi întinzi picioarele, că ai o privelişte bună, că eşti aproape de ieşirea de urgenţă.
 4. Fii atent(ă) şi la calitatea mâncării, este foarte important să nu ai probleme cauzate de mâncare.
 5. Niciodată nu plec la drum fără perna specială care mă ajută să dorm.
 6. „Niciun drum fără muzica preferată!” este deviza mea când plec la drumuri, acelaşi lucru fac şi când zbor.
 7. Câteva filme pe care îţi doreai să le vezi în vacanţă le poţi viziona şi pe avion. Este unul dintre cele mai eficiente moduri în care poţi petrece timpul şi nici nu ştii când ai ajuns la destinaţie.
 8. Citeşte! Oriunde este momentul să pui mâna pe o carte şi să citeşti, iar când zbori mai mul t de 8 ore, lectura este chiar o binecuvântare.
 9. Hidratează-te chiar dacă nu simţi nevoia; în realitate, oboseala care apare este cauzată în foarte mare măsură de acest lucru.
 10. Niciodată, dar niciodată, nu uit să am la mine o cremă hidratantă pentru faţă, una pentru mâini şi una pentru buze.

Când te întorci acasă din vacanţă, mai poţi face un lucru extrem de frumos, dar care s-ar putea să te şi întristeze: uită-te peste fotografiile pe care le-ai făcut. Eu fac asta de fiecare dată când mă întorc acasă. Şi recunosc, suspin după ce s-a terminat, dar deja visez la ceea ce va urma, deşi nu ştiu niciodată ce îmi va rezerva Dumnezeu în ziua de mâine 🙂

 

Photo: Iuliana Popescu

Make up & Hair: Georgiana Gheară

Special thanks to Pescariu Sports & Spa 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.