Una dintre cele mai vârstnice fructe din lume, numită şi „fructul înţelepţilor”, banana a fost întotdeauna recunoscută pentru deosebitele calităţi nutritive pe care le are. Asemenea unui pachet cu nutrienţi esenţiali care ajuta la o bună funcţionare a organismului, este şi fructul care ne poate umple instant de energie.
Cei cărora le plac bananele ştiu că aceste fructe sunt o sursă incredibilă de acid folic, Vitamina B6, B2, B3, B1, Vitaminele A, K, E şi C, dar şi calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu şi zinc.
Pentru că îmi plac aceste fructe şi le consum cu deosebită plăcere, dar numai atunci când sunt verzi sau coapte suficient încât să nu se transforme în ceva hidos, maro, vă voi împărtăşi câteva secrete pentru a menţine prospeţimea bananelor, coapte, fără a se strica.

Căutând pe Google metode prin care să previn coacerea excesivă a bananelor, degradarea lor rapidă, am găsit suficiente hack-uri, însă una dintre explicaţii, fiind însoţită şi de o explicaţie ştiinţifică, mi-a captivat atenţia şi mi-am propus să o încerc.
Principalul vinovat în procesul de coacere al bananelor este gazul de etilenă, care este eliberat în principal, prin tulpini și când atinge alte părți ale fructului (sau oricare alte fructe sau legume din apropiere), le face să se coacă mai repede. Articolul sugera să ambalăm tulpinile bananelor, codița, în folie de plastic pentru a preveni gazul să se elimine.
Separaţi bananele din buchet şi înfăşuraţi-le codiţele individual. Experimentul a fost de un real succes, la opt zile după ce am înfăşurat fructele am mâncat ultima banana, care abia dacă avea coaja atinsă de câteva pete maronii. Spor la împachetat, dragilor!
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.