Ingredientul secret pentru o carne FRAGEDĂ și SUCULENTĂ făcută la cuptor

Ingredientul secret pentru o carne FRAGEDĂ și SUCULENTĂ făcută la cuptor. Rețeta perfectă pentru întreaga familie. Dacă ai plănuită o cină pentru mai multe persoane și nu știi ce să găteși, aceasta este rețeta cu care îi vei da gata.

Ingrediente:

– 1 kg carne de pui, pulpe, piept sau ciocănele
– 60 ml ulei
– 80 ml vin alb
– 2 lămâi
– 8-10 căței de usturoi
– 1-2 linguri cimbru
– sare
– piper

Mod de preparare:

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amestecă într-un bol vinul, uleiul și cimbrul. Se toarnă amestecul în tavă. Se condimentează bucățile de carne cu sare și piper, după gust. Le așezi în tavă, iar printre ele pui feliile de la cele 2 lămâi, dar și grăunții de usturoi. Lași la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă la răcit 10 minute înainte de a le scoate din tavă pentru a le servii.

Lămâia va adăuga un plus de savoare preparatului. Vinul alb este cel care va face carnea fragedă. Dacă doriți, puteți adăuga lugume printre bucățile de carne cum ar fi: cartofi tăiați cubulețe medii, rondele de morcov, felii de ardei, rondele de dovlecel, sau fasole păstăi prefierte. Dacă vrei să adăugați dovlecel sau păstăile de fasole acestea trebuie puse cu 10 – 15 minute înainte de a scoate tava din cuptor. Fiind prefierte au nevoie doar de câteva minute pentru savoare, nu de coacere. Dacă le lăsați prea mult timp, riscați să se ardă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.