Înmuiați o jumătate de lămâie în bicarbonatul de sodiu … Rezultatele sunt fantastice!

Înmuiați o jumătate de lămâie în bicarbonatul de sodat ... Rezultatele sunt fantastice!

Soda de coacere este accesibilă și un agent de curățare uimitor. Este cristalin, dar cel mai adesea îl puteți obține sub formă de pulbere. Proprietățile sale sunt antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. În plus, bicarbonatul de sodiu este un agent medical puternic, care poate combate răcelile, problemele orale, problemele pielii și multe alte probleme de sănătate. Are capacitatea de a regla și neutraliza nivelul pH-ului. Soda de coacere este ingredientul multitasking care poate face minuni pentru părul, pielea și corpul tău.

Acesta este motivul pentru care trebuie să păstrați bicarbonatul de sodiu în casa dvs.:

Îndepărtați grăsimea și rezidurile

Dacă doriți să refolosiți borcanele sau caserolele în care a fost depozitată o mâncare uleioasă, tot ceea ce trebuie să faci este să pui apă cu bicarbonat de sodiu și să lași să fiarba 30 de minute. În cazul în care vreți să înlăturați o etichetă de pe un borcan sau o sticlă, puteți folosi același amestec. După ce recipientul se răcește spălați normal și veți obține un recipient curat ca și cum ar fi nou-nouț.

Fructe curate și legume

Soda de coacere funcționează uimitor pentru curățarea fructelor și legumelor. Nu trebuie decât să le stropiți un pic cu bicarbonat de sodiu și apoi să le spălați foarte bine cu apă. Dacă aveți o perie, le puteți freca. De asemenea, îl puteți transforma într-o soluție de pulverizare: amestecați apa și bicarbonatul de sodiu, apoi pulverizați fructele și spălați-le.

Scrub de buze

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Soda de coacere este uimitoare în exfoliere. Dacă doriți să vă exfoliați buzele, folosi’i un recipient de la un balsam de buze terminat și umpleți-l cu bicarbonat de sodiu și miere. Vei avea propriul tău balsam organic pentru buze, care va funcționa uimitor.

Curățați-vă bijutierii

Folosiți o periuță de dinți veche și frecați argintul sau diamantele. Le va lăsa strălucitoare. Lasă-le la uscat. Nu este necesar să folosiți altceva decât o periuță de dinți, deoarece este blând și nu le va zgâria.

Curățător de pardoseală

Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie fac un bun agent de curățare. Amestecați-le și veți obține un produs de curățare a reziduurilor grase. Folosiți-l pentru a vă curăța dulapurile și vasele de bucătărie.

Împrospătați-vă sertarele

Pune niște sodă de copt într-un bol. Îl poți amesteca cu câteva condimente sau uleiuri esențiale, orice ai alege. Amestecați totul și trageți câteva găuri în partea de sus a recipientului de plastic, astfel încât aerul să poată trece. Soda de copt va dezodoriza orice sertar pe care doriți să îl păstrați proaspăt și mirositor.

Albeste unghiile galbene

Dacă unghiile tale ajung să fie galbene din vopsirea lor, ceea ce poți face este un amestec de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Puneți amestecul pe un tampon din vată pe care îl aplicați pe unghie. Lăsați-l să stea aproximativ zece minute. Apoi, spălați-vă mâinile și unghiile vor fi din nou albe.

Curatator natural de sticlă

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de înlocuire a curățatului de sticlă, puteți utiliza unul natural, cu suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă aceste ingrediente și umple o sticlă pulverizată cu amestecul rezultat. Pulverizați suprafața și ștergeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.