Îți vei linge degetele când vei gusta din acest preparat; învață și tu rețeta!

Tuturor ne place mâncărica de mazăre. Dacă v-ați plictisit de vechea voastră rețetă și vreți să încercați ceva foarte gustos, vă invit să gătiți și să vă bucurați de ceva autentic. Am pentru voi o reţetă veche, din Ardeal, care vă va cuceri cu o savoare aparte. Mâncarea de mazăre gătită ţărăneşte poartă numele de „mazăre bogată“.

652x450_091278-beneficiile-consumului-de-mazare-2029548

Iată de ce aveți nevoie pentru a găti acest preparat:
100 g slanină afumată
1 kg mazăre verde
2 linguri de unt
1 salată verde
3 linguri de pastă de roşii
1 morcov
1 linguriţă de miere
1 pahar de vin dulce
1 legătură de patrunjel verde
2 legături de mărar verde
sare
piper
paprica
1 creangă de cimbru
500 g carne de vită (porc sau pasăre)
2-3 linguri de făină
câteva cepe tinere (arpagic)
250 g afumatură de porc

mancare_mazare-8854913

Modul de preparare este următorul:
Slănina şi afumătura se toacă bucăţele, carnea se taie  şi se pun toate la prăjit, pe rând, în unt, într-o cratiţă mare. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se feliază. Salata se taie fideluţă şi se adaugă şi ea în mancare. După ce totul s-a călit un pic, se stinge cu apă fierbinte.
Cepele se curăţă, iar după ce mâncarea dă în primul clocot, putem adăuga boiaua, sarea şi piperul, mazărea, crenguţa de cimbru, paharul de vin, cepele tăiate. Trebuie lăsat totul să fiarbă şi să scadă o jumătate de oră sau pana se înmoaie mazărea.
Făina se pune la prăjit într-o tigaie, cu puţin unt, şi se amestecă bine. Când s-a rumenit faina, aceasta se stinge şi se desface cu puţină apă, apoi se toarnă peste mâncare, amestecând bine, până se leagă sosul.
Verdeaţa se toacă, se amestecă cu pasta de roşii şi 1 linguriţă de miere, apoi se varsă totul în tocană, secretul unui gust desăvârşit. După ce se lasă să dea în câteva clocote, mâncarea este gata. Vă dorim poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.