M-am antrenat ca un soldat american. Cu TRX!

M-am antrenat ca un soldat american. Cu TRX!

Am fost mereu curioasă ce se află în spatele pregătirii impecabile a armatei americane. Și iată că, spre fericirea mea, metoda a fost introdusă recent și în sălile de fitness. Raspunsul este TRX: un program bazat pe forța gravitațională și pe greutatea corporală a celui care efectuează exercițiile.

Așa că am acceptat provocarea instructorului meu de fitness, Alexandru Ceobanu, și am făcut o ședință de antrenament full-option, întocmai celor practicate de soldații americani. Nu mi-a fost ușor, recunosc. Este un sport extrem de intens și de alert, însă, într-un ritm susținut, rezultatele pot fi impresionante. Mai multe detalii, însă, despre beneficiile TRX-ului mai jos, într-un Q&A fulgerător cu instructorul meu, în același loc stimulant, Pescariu Sports & Spa, dar și în video-ul de mai jos, care ilustrează punct cu punct ce înseamnă o ședință de antrenament TRX.

1. Cui recomanzi acest tip de antrenament?

Tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, sex, chiar și greutate – TRX are o susținere de până la 150kg. Nivelul de antrenament la care te afli iarăși nu contează, el poate fi folosit și de către începători, și de către sportivii de performanță.

2. Care sunt punctele forte și care sunt punctele slabe?

Ca puncte forte, aș zice că îți solicită tot corpul, solicitând, în același timp, mai multe calități motrice. Cât despre punctele slabe, încă nu le-am identificat.

3. Cât de solicitant este?

Exercițiile pot fi făcute pe grade diferite de intensitate și de dificultate, așa că îți poți alege singur gradul de dificultate, prin reglajele pe care le faci, prin ajustarea poziției corpului în raport cu TRX-ul sau prin dinamica pe care o dai exercițiului. Deci singur poți decide cât de solicitant vrei să fie exercițiul.

4. Care este diferența dintre  TRX și o sedință de fitness sau alt tip de antrenament?

Nu vreau să spun că este superior altui tip de antrenament, pot spune doar că este diferit și că are anumite beneficii. Pentru diversitate, este bine să lucram pe diferite metode, TRX-ul fiind una foarte eficientă. Metoda clasică de fitness este bună ca pregătire înainte de a lucra pe TRX. E indicat să le combini.

5. Cât de eficient este într-un proces de slăbire?

Într-un proces de slăbire, alimentația este pionul principal. Dublată, desigur, de sport. TRX-ul ne poate ajuta, într-adevăr, foarte mult și în acest sens, putem face niște antrenamente intense, de o durată scurtă sau medie. Astfel, metabolismul va continua să lucreze și dupa încheierea antrenamentului, corpul fiind într-o stare alertă de ars calorii și grăsime, în procesul său de refacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.