Mască de păr din două ingrediente IEFTINE pentru un păr SĂNĂTOS ȘI STRĂLUCITOR

Este drept că în ziua de astăzi peste tot întâlnim milioane de tipuri de mască pentru păr. Există nenumărate brand-uri care încearcă să te convingă că soluția lor este cea care o să-ți îngrijească părul lăsându-l cu un aspect de invidiat, rezistent și sănătos.

Avem ocazia să ne găsim o mască de păr potrivită în funcție de tipul de păr pe care îl are fiecare. Cu zeci de ani, însă, această industrie nu era atât de voluminoasă precum este în zilele noastre. Bunicile noastre trebuiau să apeleze la rețete naturiste pentru a-și păstra culoarea părului, să lupte împotriva căderii acestuia sau chiar pentru a arăta sănătos.

Vă propunem să ne întoarcem în timp și cu două ingrediente să realizăm o mască care chiar face minuni: Mască de păr cu bere și banane.

Deși această combinație pare foarte ciudată, aceste două ingrediente te vor surpinde. Au capacitatea de a reda suplețea și strălucirea părului uscat și deteriorat. Ambele sunt bogate în nutrienți și vitamine. În urma utilizării acestei măști părul tău va fi hidratat. Se va reduce producția excesivă de sebum și se vor repara firele degradate.

Beneficiile pentru păr ale bananelor și ale berii

Bananele sunt bogate în vitamine și antioxidanți care combat radicalii liberi. Sunt bogate în vitaminele A,B,C și E. Revitalizează părul și stimulează regenerarea foliculilor la nivelul capului. Pe lângă asta, bananele sunt renumite pentru aportul de minerale precum calciu, magneziu, zinc și potasiu. Acestea luptă împotriva căderii părului.

Pe de altă parte, berea este considerată încă din antichitate o băutură aliment datorită nivelului ridicat de nutrienți, vitamine și minerale. Din acest motiv, ea este perfectă pentru a trata părul uscat și lipsit de strălucire. Printre numeroșii nutrienți din bere se află vitaminele din complexul B, acidul folic, riboflavina, niacina, piroxina, calciul, fierul sau cuprul.

FOLLOW ME

Mască de păr cu bere și banane

Pe lângă cele două ingrediente deja enunțate mai avem nevoie și de un gălbenuș de ou și 2 linguri de miere.

Începem prin a pune gălbenușul într-un bol și îl batem bine bine. Peste el se adaugă o banană medie pisată (până arată ca un piure), dar și cele 2 linguri de miere, iar apoi amestecăm. Se adaugă berea și se amestecă până cândse formează o pastă omogenă.

Aceste ingrediente se pot blendui pentru a obține o textură cremoasă.

După ce am obținut aceată mască ne rămâne doar să o aplicăm și să ne bucurăm de benefiile sale. Așadar, se aplică pe părul umed pentru a obține un nivel mai mare de hidratare. Separă părul în mai mult secțiuni și aplică de la rădăcină până la vârf.

Acoperă-ți părul cu ceva, recomandat ar fi o cască de duș, și lasă masca să acționeze pentru 2 ore. Clătește bine apoi cu apă caldă. Pentru ca tratamentul să dea roade trebuie utilizat de 2 ori pe săptămână.

0 comentarii pe “Mască de păr din două ingrediente IEFTINE pentru un păr SĂNĂTOS ȘI STRĂLUCITOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.