Mici, mici dar voinice! 7 microlegume verzi pe care trebuie să le încerci

Micuțe și delicate, microlegumele (legume lăsate să crească în jur de 2 săptămâni) tind să fie ignorate în favoarea suratelor mai mari. Tindem să ne lăsăm atrase de aspect și cantitate, în loc de calitate. Dacă fiecare dintre noi ar ști că acele mici frunze verzi sunt mai nutritive decât orice alt aliment, nu-i așa că am regândi strategia de shopping?

Ei bine, studiile au arătat că microlegumele (de exemplu, rucola tânără) sunt de 40 de ori mai nutritive decât legumele ajunse la maturitate. Au antioxidanții și fitonutrienții de care organismul tău are nevoie. Pe care să le alegi când te duci la supermarket:

sprouts-763457_1280-1024x680-8653103

1. Rucola tânără conține glucozinolați, acid ascorbic (vitamina C) și fenoli care îndepărtează toxinele. Adaugă acest tip de rucola la smoothie, salată sau sandvișuri.

2. Busuiocul proaspăt este bogat în polifenoli care ajută digestia și îți îmbunătățesc starea de sănătate. În plus, știi că dă savoare oricărei salate sau porții de paste!

3. Broccoli e faimos pentru calitățile sale anticancerigene. Poți să faci pesto cu ajutorul său pentru un gust diferit sau să-l amesteci cu humus și alte crudități.

4. Chia conține un mix nemaipomenit de grăsimi nesaturate sănătoase, fibre și proteine care îți dau sentimentul de sațietate.

FOLLOW ME

sandwich-677696_1280-1024x682-2300454

5. Trifoiul tânăr este plin de calciu, fier, magneziu și zinc. Presară puțin peste salate.

6. Frunzele mici de mazăre au de 7 ori mai multă vitamina C decât afinele și de 8 ori mai mult acid folic decât mugurii de fasole. Sunt delicioase într-o salată cu căpșuni.

7. Ridichea tânără conține vitamina B6 și folați. Dă un gust deosebit salatei cu pepene verde și avocado.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.