Nouă feluri în care sarea de mare ne ajută pielea, părul și dinții

 

 

apa

Corpul nostru conține aceeași concentrație de minerale și nutrienți precum sarea de mare deci, nu e de mirare că apa de mare e un aliat natural în protejarea, echilibrarea și vindecarea pielii.

Diferența majoră între sarea de mare și sarea normală o reprezintă concentrația. Sarea de mare e încărcată de minerale (magneziu, calciu, sodiu, potasiu) care au rol esențial în a menține pielea sănătoasă și funcțională și a asigura comunicarea inter-celulară. Când există un dezechilibru la nivelul concentrației de minerale din corp se instalează uscăciunea, iritațiile și petele (mai ales când vremea se răcește).
Introducerea sării de mare în rutina zilnică de întreținere este benefică în hidratarea pielii, întărirea barierei protectoarea a acesteia și în reîmprospătarea comunicării inter-celulare.

Am găsit câteva recomandări despre cum putem folosi sarea de mare pentru a îmbunătăți aspectul părului sau pentru a trata afecțiuni ale pielii sau scalpului.

Mască echilibrantă

Sarea și mierea au acțiune anti-inflamatorie, curăță pielea și atenuează iritațiile și roșeața. Echilibrează secreția de sebuum și rețin apa acolo unde e nevoie.

REȚETĂ: Se amestecă două lingurițe de sare de mare cu patru lingurițe de miere pentru a crea o pastă tartinabilă. Aplicați uniform pe pielea curată, uscată, evitând zona ochilor. Lăsați să acționeze de la 10 până la 15 minute. Înainte de clătire, pune un prosop înmuiat în apă caldă pe față, timp de 30 de secunde. Exfoliază cu mișcări circulare.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Tonic facial cu ulei

Sarea curăță porii profund, echilibrează secreția de sebum și inhibă dezvoltarea bacteriilor.

REȚETĂ: Se amestecă o linguriță de sare de mare cu patru uncii de apă caldă într-o sticluță cu pulverizator. Se aplică pe fața curate, uscată, evitând ochii. Repetă de două ori pe zi.

Body scrub

Exfoliant delicat, seara ajută la desprinderea pielii moarte. Mineralele înmoaie pielea și hidratează.

REȚETĂ: se amestecă un sfert de ceașcă de sare și o jumătate de ceașcă de ulei de măsline sau de cocos până până se obține o pasta. Pentru aromă, poți adăuga zece picături din uleiul esențial favorit. Se aplică pasta cu buretele, lufa sau palmele și se înlătură prin mișcări circulare.

puntacana

Scrub rejuvenant

Sarea este un exfoliant natural rejuvenant. Aloe vera hidratează, vindecă, ajută la regenerarea celulelor pielii iar lavanda este un antiseptic natural care accelerează circulația sângelui.

REȚETA: Se amestecă o jumătate de cană de sare, un sfert de cană de suc de aloe vera pur sau gel, un sfert de cană de ulei ulei, o lingura de flori de lavandă uscate sau 10 picaturi de ulei essential de lavandă (alegerea ta!). Ar trebui să rezulte o pastă groasă; dacă este prea uscată, se adaugă câteva picături de ulei în plus. Aplicați la duș cu un prosop, cu lufa sau palmele tale, clătiți ușor pielea cu apă călduță.

 Sare de baie relaxantă

Sarea absoarbe murdăria, noroiul și toxinele și curăță porii pielii în profunzime. Conținutul de săruri minerale ajută la restabilirea barierei de protecție a pielii și menține hidratarea. Dacă pielea nu se mai încrețește după o baie lungă e semn că hidratarea îți face efectul. Magneziul din sarea de mare poate ajuta, de asemenea, la reducerea retenției de apă (de exemplu, balonare), în organism.

REȚETĂ: adaugă o treime de cană de sare într-un recipient cu apă caldă și amestecă până se dizolvă. Băile durează de la 15 la 30 de minute.

maredubai

Tratament anti-mătreață

Sarea de mare înlătură mătreața deja existentă și stimulează circulația pentru un scalp sănătos, absoarbe excesul de sebum, inhibă creșterile fungice și inhibă formarea mătreții.

REȚETĂ: Împărțiți părul în două și presărați sare de mare. Cu degetele umede masați scalpel timp de 10-15 minute. Apoi spală-te pe cap. Rezultatele ar trebui să fie imediate.

Albitul dinților

Sarea și praful de copt sunt ușor abrazive, vor îndepărta petele și vor albi dinții. Sarea e sursă naturală de fluor care întărește gingiile.

REȚETĂ: amestecă o linguriță de sare și două lingurițe de praf de copt. Înmoaie periuța umedă și periază dinții normal. Dacă gustul e prea puternic pune patina pasta de dinți pe periuță.

Apă de gură naturală

Sarea acționează ca dezinfectant, omoară bacteriile care cauzează respirație grea și gingivită.

REȚETA: amestecă o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de lingură de praf de copt într-un sfert de cană de apă și așteaptă să se dizolve sarea.

Tratament pentru recăpătarea strălucirii unghiilor

Sarea înmoaie cuticulele și întărește unghiile. Praful de copt și lămâia reduc petele galbene și dau unghiei un aspect sănătos, strălucitor.

REȚETA: amestecă o lingură de sare, o linguriță de praf de cop, o lingură de suc de lămîie cu jumătate de cană de apă caldă într-un bol mic. Înmoaie unghiile pentru 10 minute apoi freacă folosind o periuță moale. Clătește și folosește apoi o cremă hidratantă.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.