Omul care a trăit 114 ani dezvăluie care sunt cele 5 alimente pe care le-a mâncat toată viața

Nu este un secret că oamenii vor să trăiască cât mai mult timp posibil. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, speranța medie de viață este de aproximativ 72 de ani. Nu e așa de mult, nu? Deși, dacă știi să trăiești o viață echilibrată îți poți păstra sănătatea pentru o perioadă mai lungă și poți trăi o viață frumoasă.

Iată secretele pentru o viață lună ale unui om care a trăit 114 ani:

Bernando LaPallo s-a născut în 1901 și a murit în 2015. El a spus întotdeauna că secretul vieții lui lungi a fost alimentația lui sănătoasă. Atunci când era întrebat care e secretul spunea întotdeauna că nu are niciun secret, se bazează pe vechea zicală „ești ceea ce mănânci”.

Meniul său zilnic conținea multe legume și fructe ecologice. Dar au existat 5 alimente speciale despre care credea că sunt ingrediente cheie:

Scorțișoară

Scorțișoara nu este doar o mirodenie delicioasă. Este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare puternice. Este foarte utilă în tratarea bolilor de inimă și a infecțiilor bacteriene și fungice.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ciocolata

Consumul de ciocolată poate contribui la sănătatea noastră. Acest produs alimentar are o varietate de efecte pozitive, de la scăderea nivelului de colesterol la prevenirea declinului cognitiv și ajutor pentru a depăși stresul.

Usturoiul

Usturoiul este recunoscut pentru puterea de prevenție a bolilor precum Alzheimer și demența, reduce riscul de insuficiență cardiacă, detoxifiază organismul și combate numeroase boli.

Mierea

Acest produs minunat a fost folosit în medicină de peste 5000 de ani. Este un remediu natural de vindecare și este cunoscut pentru proprietățile antiseptice, antioxidante și antibacteriene. În plus, unii oameni o folosesc în scopuri cosmetice.

Uleiul de măsline

Potrivit experților, uleiul de măsline extra virgin este foarte bun pentru consum. Este bogat în grăsimi sănătoase, mononesaturate, care ne mențin creierul și inima sănătoase. În plus, uleiul de măsline are un impact pozitiv asupra funcțiilor cognitive, conține cantități mari de antioxidanți și poate reduce riscul de diabet zaharat tip 2.

Alte sfaturi de la Bernando LaPallo

Bernando LaPallo a spus că nu a fost bolnav nicio zi din viața lui. Pe lângă faptul că mânca alimentele de mai sus, mergea mult pe jos dimineața, juca dame și rezolva rebusuri, lucruri ce l-au ajutat să-și mențină mintea limpede.

0 comentarii pe “Omul care a trăit 114 ani dezvăluie care sunt cele 5 alimente pe care le-a mâncat toată viața

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.