Poți spune multe despre o femeie doar uitându-ne la părul ei. Sunt de accord:).
Cum sunt de acord că unghiile, pantofii și parfumul dau nota finală. Întocmai ca la operele de artă: maeștrii se pierdeau în finalizarea detaliilor până când simțeau că pânza e completă. Că lumina nu ar putea cădea altfel decât ca în opera lor:).
foto: Marius Țurlea
Cam așa e și cu părul femeilor. Trebuie să înveți să îl porți. Unele dintre noi îl pot îmblânzi, altele, din contra, se luptă cu bucle rebele până când, întocmai ca maeștrii din Renaștere, fac pact cu natura și învață să o poarte.
Cine și-a tăiat vreodată părul scurt-scurt pentru că a vrut o schimbare radical? Sau cine se simțea complet goală dacă foarfecele hairstilistului s-au încurcat puțin și au făcut mai mare deraj decât ordine? 🙂
Părul contează. E componentă cheie a vieții noastre sociale, de aceea, m-am gândit să vă pun aici câteva sfaturi prin care acesta crește nu neapărat mai repede dar sigur mai bogat.
FOLLOW ME
Știați că dieta și doza de vitamine inclusă îl influențează decisiv? Pe lângă tăiatul vârfurilor despicate, limitarea frecvenței cu care folosim tratamente chimice sporirea aportului de vitamine și minerale pot determina o creștere a felului în care părul crește.
VITAMINA A
Este necesară creșterii celulelor, favorizează producerea sebumului sănătos la nivelul scalpului și previne uscarea și casarea firului. O găsim în fructe și legume precum pepene galben, piersici, spanac și morcovi.
BIOTINA
Nu numai că mărește volumul părului ci și numărul firelor de păr. Se găsește în orez, mazăre, ovăz și linte.
VITAMINA C
Este responsabilă de producerea colagenului care întărește firul de păr. O găsim în fructe precum afinele, căpșunele, kiwi și portocale.
VITAMINA D
Favorizează creșterea sănătoasă a foliculilor și reduce căderea părului. Se găsește mai ales în lactate, dar, ca să suplinim lipsa de vitamin D e important să ne vadă soarele măcar 15 minute zilnic.
VITAMINA E
Previne căderea părului, sine scalpel sănătos și poate fi găsit în fasole, soia, legume verzi cu Frunze și nuci.
FIER
Facilitează transferul oxigenului la celule, ceea ce înseamnă arderi și degajare de energie, deci, implicit creștere. Carnea roșie, albă și ouăle sunt bogate în fier.
MAGNEZIU
Întărește scalpul și rădăcinile firelor de păr. Poate fi găsit în semințe, nuci, somon și orez sălbatic.
NIACINĂ
Hrănește scalpul prin facilitarea circulației sângelui ceea ce duce la creșterea sănătoasă a părului. O găsim în pește, pui, porc și alune.
ZINC
Repară celulele din firul de păr și tine în formă glandele sebacee din jurul foliculilor. Se găsește în scoici, carne roșie, carne și cereale.
Deci, până la urmă, să avem un păr de Rapunzel e o treabă magică și delicioasă:).
Foto stock: hepta.ro
Foto personal: Marius Țurlea