Piatra nașterii pentru cei care s-au născut în luna Septembrie

Piatra nașterii pentru cei care s-au născut în luna Septembrie

Piatra de naștere a lunii septembrie este safirul – o piatră prețioasă de mii de ani. Deși termenul safir se referă de obicei la varietatea albastră de corindon (rubinul este varietatea roșie), această piatră de naștere vine într-un curcubeu de alte culori. Safirele au fost mult timp asociate cu regalitatea și romantismul și se spune, de asemenea, că simbolizează fidelitatea și sufletul. „Safir” vine de la cuvântul grecesc sappheiros, iar safirul albastru este una dintre cele mai populare pietre colorate. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre piatra de naștere din septembrie, mai exact despre istoria sa și unde poate fi găsită.

Piatra de naștere din septembrie a simbolizat în mod tradițional sinceritatea, adevărul, fidelitatea și noblețea. Timp de nenumărate secole, safirul a împodobit regalitatea și veșmintele clerului. Elita Greciei și a Romei antice credea că safirele albastre își protejau proprietarii de rău și invidie. Clericii din Evul Mediu purtau safire pentru că acestea simbolizau Cerul. Vechii persani credeau că pământul se odihnea de fapt pe un safir uriaș, care făcea cerul albastru.

Piatra de naștere a lunii septembrie avea reputația de a avea și puteri vindecătoare. Europenii din Evul Mediu credeau că safirul vindeca furunculii de ciumă și bolile oculare. Se credea, de asemenea, că piatra de naștere safir este un antidot pentru otravă.

Piatra de naștere din septembrie este relativ dură, ocupând locul 9 pe scara Mohs. Are o tenacitate excelentă și nu are clivaj, care este o tendință de a se rupe atunci când este lovită. Acest lucru o face să fie o alegere excelentă pentru inele și alte monturi supuse la uzură zilnică.

Rețineți, totuși, că safirele sunt adesea tratate pentru a-și îmbunătăți culoarea sau claritatea. Tratamentul termic este comun – iar rezultatele sunt permanente – astfel încât este bine acceptat în comerț. Tratamentele mai puțin comune, cum ar fi difuzarea rețelei, umplerea fracturilor și vopsirea, pot necesita o atenție specială. În unele cazuri, culoarea indusă de difuzia în rețea este atât de superficială încât ar putea fi îndepărtată dacă piatra ar fi ciobită sau ar trebui să fie tăiată din nou. Safirele umplute prin fracturare și colorate pot fi deteriorate chiar și de acizi ușori, cum ar fi sucul de lămâie. Înainte de a cumpăra un safir, întrebați întotdeauna dacă este tratat și prin ce metodă.

Apa caldă cu săpun este întotdeauna o alegere sigură pentru curățarea pietrei de naștere din septembrie. Aparatele de curățare cu ultrasunete și cu aburi sunt de obicei sigure pentru pietrele netratate, tratate termic și tratate prin difuzie în rețea. Materialul umplut cu fracturi sau vopsit trebuie curățat doar cu o cârpă umedă.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.