Piatra norocoasă pentru cei născuți în luna Decembrie

Piatra norocoasă pentru cei născuți în luna Decembrie

Piatra de naștere a lunii decembrie este o piatră opacă sau semitranslucidă, ușoară și foarte fragilă. Se găsește de obicei în microcristalină, un material format din cristale microscopice. Pe fracturi proaspete are un luciu ceros sau sticlos.

Pe măsură ce apa trece prin roca poroasă, mineralele se dizolvă, cum ar fi cuprul, aluminiul și fierul. În timp îndelungat, aceste minerale se acumulează în pori și fisuri pentru a forma depozite de material pe care îl cunoaștem sub numele de turcoaz. Culoarea pietrei variază în funcție de cantitatea de fier și cupru prezentă.

Se spune că numele de turcoaz provine de la „piatră turcească”, deoarece ruta comercială care l-a adus în Europa a trecut prin Turcia. Turcoazul a fost exploatat încă din anul 4000 î.Hr. și a fost folosit pentru bijuterii, amulete și în prepararea produselor cosmetice.

Turcoazul este considerat a fi o piatră protectoare care a fost folosită pentru amulete timp de secole – o amuletă este o mică bijuterie despre care se crede că oferă protecție împotriva răului, a pericolelor și a bolilor. Se spune că disipează energia negativă și oferă protecție împotriva poluanților din mediul înconjurător. Piatra de naștere a lunii decembrie este, de asemenea, considerată a spori intuiția, precum și a elibera inhibițiile și interdicțiile, ceea ce permite sufletului să se exprime. Este un promotor al realizării de sine. Se spune, de asemenea, că turcoazul ajută la rezolvarea creativă a problemelor și la calmarea nervilor atunci când se vorbește în public.

Din punct de vedere fizic, se spune că turcoazul este o piatră excelentă pentru epuizare, depresie și atacuri de panică. Se crede că îmbunătățește sistemul imunitar fizic și psihic, regenerează țesuturile, susține asimilarea substanțelor nutritive, ameliorează poluarea și infecțiile virale și vindecă întregul organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.