Piatra norocoasă pentru cei născuți în luna Februarie

Piatra norocoasă pentru cei născuți în luna Februarie

Piatra de naștere a lunii februarie este ametistul, o piatră purpurie fermecătoare, asociată cu regalitatea. Ametistul este una dintre cele mai populare pietre prețioase de pe piață, iar majoritatea oamenilor îl cunosc după nume.

Varietatea de cuarț violet este abundentă și accesibilă, ceea ce o face un element de bază pentru mulți colecționari de bijuterii, indiferent dacă s-au născut sau nu în februarie. Nu este ciudat că o piatră atât de accesibilă este asociată cu regalitatea și bogăția?

Sunt multe lucruri pe care oamenii nu le știu despre ametist. Împărtășim câteva fapte remarcabile despre ametist, pline de știință și intrigă. Vom explica, de asemenea, cum această piatră a trecut de la o piatră a celor bogați la o bijuterie a maselor.

În general, cu cât culoarea este mai închisă și mai roșiatică, cu atât piatra este mai scumpă. Cu toate acestea, dacă piatra este prea închisă la culoare, ar putea fi tratată pentru a o lumina și a elimina orice urmă de maro.

Păstrați bijuteriile din ametist într-un loc întunecat și uscat. O expunere prea mare la lumina soarelui poate face ca pietrele prețioase de ametist mai închise la culoare să se decoloreze în timp.

Ametistul a fost folosit în multe bijuterii ale coroanei și a fost purtat de regalitate de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai vechi exemple existente este „Coroana de fier a Lombardiei” italiană din Evul Mediu.

FOLLOW ME

Această piatră purpurie are origini străvechi în mitologia greacă. Potrivit mitului, zeul grec al vinului, Dionisos, a mers după o tânără fecioară. Pentru a o proteja, zeița Diana a transformat-o pe femeie în piatră. Dionisos, în durerea sa, a turnat vin peste piatră, transformând-o în violet. Există și alte versiuni ale acestei povești, dar premisa de bază este aceeași.
Cuvântul ametist provine din cuvântul grecesc „amethystos”, care se traduce prin „nu beat”. Mulți greci și romani credeau că piatra poate proteja împotriva beției. În continuare, ei beau vin din potire sculptate în ametist și probabil că se îmbătau oricum.

În ciuda lipsei de dovezi științifice, există tone de oameni care cred în puterile vindecătoare ale ametistului pe baza unor dovezi anecdotice. De fapt, piața cristalelor de vindecare a cunoscut o adevărată explozie în ultimii ani.

Unii cred că ametistul are efecte calmante care îi pot ajuta pe oameni să adoarmă și să rămână adormiți. Pentru a obține acest efect, credincioșii plasează un cristal de ametist sub pernă.

Ametistul este folosit ca o piatră intuitivă, care sporește claritatea și ajută la dezvoltarea abilităților psihice ale cuiva.

Vă simțiți deprimat? Această piatră a fost folosită pentru a crește stima de sine și pentru a diminua furia.

În feng shui, ametistul a fost folosit pentru a curăța spațiile de energie negativă și pentru a proteja zona de rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.