Poftiţi la nuci?

Nu cred să fi văzut de mult timp o toamnă mai frumoasă ca asta. De plimbat, de stat în parc, de hălăduit, de explorat, de iubit, de descoperit, de trăit în ritm cu natura, în mijlocul ei sau…printre tarabele pline cu bunătăți colorate. Mă relaxează toamnă asta, așa cum mă relaxează și mersul la piață, unde mă simt în largul meu, cu oameni care-mi recomandă minunății, care își dau timp și îmi dau timp.

Si tot toamna, număr alimentele esenţiale vieţii. Poate este cel mai bogat anotimp dacă ne gândim la multitudinea de legume şi fructe pe care le găsim în grădini şi pe tarabele din pieţe. Colorate şi bogate în vitamine, antioxidanţi, fibre, toate ne stau la dispoziţie să le consumăm pentru a ne hrăni, dar mai ales pentru a le utiliza în fel şi fel de modalităţi pentru a ne păstra sănătatea, vitalitatea şi frumuseţea.

img_86302-5600239

V-am mai vorbit într-o postare mai veche de ce nucile sunt mai bune ca orice alt medicament, dacă vreţi să vă reamintiţi, puteţi citi materialul aici https://elacraciun.ro/nucile-mai-bune-decat-orice-medicament-cate-trebuie-sa-mancam-zilnic/

Acum, însă, vreau să vă prezint modalităţile în care nucile pot fi consumate să facă…minuni 🙂

Înlocuieşte orice altă băutură energizantă cu una preparată din nuci şi fructe: alegeţi fructele preferate, o mână de nuci, o linguriţă de miere sau alt îndulcitor natural, mixaţi-le şi, dacă vi se pare prea gros conţinutul, puteţi adăuga puţină apă. Rezultatul, nu doar că va avea un gust delicios, dar vă va da şi foarte multă energie pentru o perioadă lungă de timp. Alt avantaj este şi că nu afectează ficatul aşa cum se întâmplă atunci când bem cafea sau alte băuturi energizante din comerţ.

Vreţi să slăbiţi, să reduceţi cantitatea de grăsime din sânge sau să reduceţi colesterolul? Atunci luaţi şi notaţi următoarea reţetă: se pune la înmuiat în apă plată sau de fântână un pumn de mieji. După câteva ore, vor fi hidratate. Curăţaţi-le de coajă şi sunt bune de mâncat.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Pentru tratarea afecţiunilor ficatului, a hepatitei cronice, a afecţiunilor bucale şi chiar a bolilor gingiilor este foarte bine să consumaţi decoctul din coji de nuci verzi. Reţeta este cât se poate de simplă: se pun la fiert într-un litru de apă cojile de la 5 – 6 nuci verzi. Focul trebuie să fie mic şi ele să fiarbă timp de 15 minute, după care se opreşte focul şi se lasă la răcit. Lichidul obţinut e tocmai bun de băut.

Vă gândiţi la ceva care să vindece foarte urgent rănile? Vă recomand alifia de nuc. Se pun la macerat 15-20 de grame de frunze de nuc rupte cât mai mărunt (e de preferat să nu folosiţi niciun obiect metalic) în 100 grame de ulei de floarea soarelui presat la rece. Timpul necesar pentru a fi macerate este de o săptămână. Se strecoară şi se adaugă ceară de albine, după care se amestecă bine şi se lasă la rece. Alifia poate fi utilizată doar pentru uz extern.

Vreţi să spuneţi adio picioarelor umflate ori urât mirositoare?

Soluţia constă tot în decoctul obţinut din frunze de nuc. 500 grame de frunze de nuc se fierb în 3-4 litri de apă, iar rezultatul obţinut se foloseşte pentru baia picioarelor.

Iar când vine vorba de frumuseţe, nucile sunt iarăşi de nădejde. Secretul constă în gomajul realizat din miezul de nucă pisat cu care se curăţă tenul. Apoi, se clăteşte cu ceai de muşeţel şi se aplică o cremă hidratantă.

Măştile cosmetice din nuci se prepară foarte uşor. Se curăţă miezul nucilor de pieliţa subţire, rămâne partea albă şi fragedă care se pisează sau se poate mixa în blender cu puţină apă plată sau de izvor şi puţină miere. Se aplică cu vârfurile degetelor pe ten şi se lasă maxim 30 de minute. Se curăţă cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibată în ceai de muşeţel.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu vă rămâne decât să daţi fuga în piaţă sau în podul bunicilor şi să vă aprovizionaţi cu minunatele nuci. Aşa cum am făcut şi eu.

Photo: Iuliana Popescu

Make up & Hair: Georgiana Gheară

Rochie: Karen Millen

& toţi oamenii frumoşi de la Piaţa Floreasca 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.