Prăjitură cu iaurt și frișcă! Ai nevoie de 150 grame de cremă de brânză, 150 grame de zahăr pudră …

Astăzi vă propunem o rețetă care îți lasă gura apă. Este super delicioasă, nu este greu de făcut și te vei îndrăgosti pe loc de ea. Dacă nu ai mai încercat niciodată până acum, deși ai mai văzut rețeta în trecut, acesta este momentul să-ți faci curaj. Am luat cantitățile din cartea de rețete ale bunicii, așa că trebuie să iasă nemaipomenită.

Fără alte comentarii pe marginea subiectului, uite de ce ai nevoie pentru a face Prăjitură cu iaurt și frișcă!

Ingrediente:

– 250 g pișcoturi
– 150 g cremă de brânză
– 150 g zahăr pudră
– esență de vanilie
– 200 ml frișcă lichidă
– 500 g iaurt de piersici
– 2 plicuri gelatină
– 700 g compot piersici
– 100 ml frișca

Mod de preparare:

Însiropăm bine pișcoturile, însă nu suficient încât să se rupă. După ce ați însiropat un pișcot îl așezați direct pe o tavă de copt. Formăm un strat uniform de pișcoturi. După ce ați terminat, într-un bol se pune gelatina la hidratat în 200 ml de compot. După câteva minute de așteptare o să o topim în baie de aburi.

Urmează să mixăm bine bine smântâna. Peste ea se adaugă treptat crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie, iaurtul de fructe și se amestecăm foarte bine. Se adaugă și gelatina topită, dar și frișca bătută spumă. Amestecăm până la omogenizare.

Amestecul obținut se toarnă peste stratul de pișcoturi. Peste el se adugă un alt strat de pișcoturi, iar prăjitura se pune la frigider pentru 3 ore. La final, se poate decora cu felii mici de fructe.

FOLLOW ME

Pentru fotografie s-a ales o tavă de cozonac, iar în locul pișcoturilor de pe deasupra de cremă s-au folosit felii de piersică. Pișcoturile au fost puse de-o parte și de cealaltă, iar la fiecare intersecție a pișcoturilor s-a folosit un vârf de frișcă.

Este un desert superb, răcoros și destul de rapid. Nu necesită coacere, așadar cu puțin ajutor din partea părinților, este un preparat la îndemâna celor mici.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.